Disciplina asta dată de Covid-19 îmi place

Ține probabil de felul fiecăruia de a fi dar, trecând puțin peste motivul pentru care s-au impus anumite reguli, mie îmi place disciplina asta la care suntem nevoiți să ne supunem zilele astea.

Am ieșit ieri să-mi fac cumpărăturile de la market. Lumea frumos așezată la coadă, în afara magazinului, cu spațiu de 1-1.5 metri. Am intrat în magazin în grupuri mici, ne-am luat ce ne-a trebuit și am plecat. Fără îmbulzeală, fără invadarea spațiului personal și cu același rezultat, că până la urmă cu toții am plecat acasă cu plasele pline.

Evident că au fost vreo doi mușterii care au făcut gură mare, că legea nu se aplică și pentru ei. Unu voia să îi spună cineva sigur că există lapte la raft, ca să nu stea la coadă degeaba, și începuse cu scandalul.

La bancă, la farmacie, la fel. Ordine și liniște.

Treaba asta nu va dura la nesfârșit, și așa și trebuie, dar tare mi-ar plăcea să rămânem cu ceva după toată tevatura asta. Mi-ar plăcea să fim mai calmi, mai înțelegători, mai educați, și treaba asta să se vadă în comportamentul fiecăruia dintre noi.

Poate după Covid-19 vom prețui mai mult libertatea.

14 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.