Ieri am avut o discuție despre bani

Prefer să țin banii pe card și folosesc bucata aia de plastic ori de câte ori pot. În portofel îmi place să țin 20-50 de lei pentru orice situație unde cardul nu e util. Asta în țară. Pentru vacanțele din străinătate sunt fix pe dos, merg cu bani cash și rareori folosesc card. Sunt curios voi cum procedați.

Am avut ieri o discuție cu niște tovarăși și am conștientizat că sunt foarte degajat când vine vorba de bani, în special în varianta lor non fizică. Nu trăiesc cu teamă că cineva mă fură și nici nu sunt geană pe tranzacțiile în curs să văd dacă mi-a sustras cineva câțiva lei fără să știu eu.

Cert e că sunt foarte relaxat față de majoritatea celor din jur.

Tovarășii mei sunt cu ochii pe tranzacții din când în când să nu apară ceva dubios. Unul dintre ei are un soi de port card ce împiedică tranzacțiile nedorite contactless. Altul cumpără aproape numai cu plata ramburs. Am prieteni care merg mult pe shopping de pe site-uri din afară, drept urmare sunt la curent cu care ce bancă/card are cel mai bun curs bancar. Șamd.


Lumea aparent se teme de furtul virtual mai tare decât de cel fizic, deși cred că ar trebui să fie invers. Aici e o întreagă discuție, dar virtual e mai greu să fii prădat și mai puțin periculos dpdv al integrității corporale. Dacă mă înțelegeți.

Sunt foarte deschis la tehnologie și la a păstra banii pe card (cu toate că știu că sunt riscuri).

Folosesc cardul pentru cumpărăturile de pe net aproape în exclusivitate. Trebuie doar să am încredere în site-ul respectiv. Am toate cardurile contactless. Folosesc aplicația Uber unde cardul este încărcat și nu în ultimul rând am activat plata cu telefonul (în loc de card). Să ajung la casă și să nu trebuiască să scot cardul, mi se pare genial. Totul cu telefonul.


Sunt curios care vă este rutina financiară.

Preferați cash sau card? Foarte deschiși sau temători? Riguroși cu verificarea tranzacțiilor în curs pe aplicație? Aveți sms alert la fiecare retragere?

1 Shares:
4 comments
  1. Eun nu imi las cardurile bagate pe site-uri. Bine, doar la Google si FB am unul pentru ca fac plati frecvent, in rest nu tin pentru că s-au intamplat destul de multe.
    Dar cand merg in offline, platesc pe unde se poate cu cardul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.