Două la final de Webstock

A fost și cel de-al doilea Webstock pentru mine și am plecat de acolo, așa cum mă așteptam, încărcat de energie. Mi-era dor de un astfel de eveniment. Mi-era dor de networking și de câteva lecții bune de blogging. Ne vedem la anul? 🙂

Webstock a trecut cu brio de cea de-a noua ediție. Cristi a organizat ca la carte un eveniment ce rămâne etalon în social media din România.

Încărcat cu energie pozitivă după eveniment, am rămas cu două chestii importante: networking și câteva bune practici în blogging de la Zoso și Radu.

Dacă la prima mea vizită m-am mulțumit să stau retras și să observ, acum am schimbat puțin placa. M-am reîntâlnit cu prieteni mai vechi dar am cunoscut și oameni noi. Cu unii aveam deja o legătură în online, cu alții nu. Comunicarea e însă facilă atunci când avem cu toții aceeași pasiune. Același țel.

webstock-2016-pircalaboiu-rivi-03 webstock-2016-pircalaboiu-rivi-04

Voi face o nouă secțiune: Despre blog

Radu a spus o vorbă interesantă. Sunt cititori noi, și agenții deopotrivă, ce vor să știe mai multe despre blog fără să fie nevoiți să parcurgă 10-20 de articole.

Pentru astfel de situații este foarte potrivită o pagină cu câteva detalii despre activitatea de pe blog. Despre ce scriu, poate câteva date despre trafic și o serie de articole pe care eu le consider importante. Eu am ceva scris deja în pagina Despre mine, dar aș vrea ceva mai complex și îmi place ideea lui Radu.

Tot el spune că n-ar trebui să așteptăm, ca bloggeri, să vină agențiile la noi. O tactică mai potrivită ar fi mai degrabă să încercăm noi să ne facem auziți. Căutat un contact al agenției sau a brandului și să ne vindem produsul.

Altele de luat în seamă de la cei doi: bloggeri, scrieți des. Faceți conținut de calitate dar păstrați neapărat o frecvență bună a articolelor. Scrieți de plăcere și tot timpul cu idei personale. Știri avem pe GSP și Cancan.

webstock-2016-pircalaboiu-rivi-01 webstock-2016-pircalaboiu-rivi-02

Mi-a plăcut mult…

Godină – nu a ținut un speech, dar a fost un interviu bun. Omu’ e sensibil, muncitor, glumeț și-și iubește meseria: minutul 38.

Haward Dell – Actor, atlet, cântăreț, povestea de viață a omului trebuie urmărită și savurată. Un discurs demn de TED: dați direct la 1 oră și 38 minute.

Webstock a fost live. Înregistrarea video este aici.


Ne vedem la anul. Și mai mult decât atât, sper să ajung la București pentru alte evenimente mai repede. Oamenii de acolo trebuie întâlniți mai des.

8 Shares:
3 comments
  1. “Știri avem pe GSP și Cancan.”
    Asta e chiar buna si de luat in calcul. Adica, sa fim sinceri, e ok daca scrii despre stiri doar in momentul in care le comentezi si/sau ai ceva de adaugat.

    In rest, poze, discursuri, dar asa scund esti? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.