Două tipuri de șoferi pe care caut să-i ocolesc

Vreau să plec de la ideea că-s pieton. Nu am condus niciodată și nici nu prea am de gând să o fac prea curând. Sunt pieton și de multe ori pasager. Se întâmplă însă să merg cu șoferi pe care nu-i agreez. Și credeți-mă, fac tot posibilul să-i ocolesc, doar că nu-mi iese de fiecare dată.

Sunt mulți șoferi pe care nu-i înțeleg. Sunt mulți care se grăbesc și-și riscă viața fără vreun motiv real. Viața lor, viața celorlalți.

E discuție lungă, dar vreau să dau acum două exemple.


Șoferii care folosesc capete de centură

Mircea a share-uit pe facebook o chestie pe care îmi amintesc că am văzut-o în cel puțin o mașină. Fake centură. Firma asta vinde capete de centură. Adică treaba aia de prindere. Atât. Ceva frumos, nu altfel.

Pentru că morții mă-sii de centură, toate mașinile ăstea noi piuie, țiuie și măcăne dacă nu ți-o pui.

Așa că mai bine avem ceva frumos, care nici nu ștrangulează și nu șifonează burta cu cămașă cu tot. La care mai pui că nici nu mai piuie nimic prin bord.

Siguranță? “Mie nu mi se poate întâmpla”.


Șoferii care se folosesc de stație

.. ca să fenteze radarele poliției.

Știți ce-i mai rău decât unul care încearcă să fenteze radarul cu o stație pusă pe mașină?

Vă spun eu. Doi șoferi ce-au pus stația direct pe un microbuz de transport persoane.

Ei bine eu am trăit să o văd și pe asta. Zic, “am trăit”, pentru că am reușit să scăpăm cu viață. Se întâmpla acum vreo doi ani pe un microbuz care face (probabil și astăzi) legătura între Brașov și Sibiu.

Era noapte. Microbuzul era ticsit de oameni (cu oameni în picioare cu tot) și șoferii rupeau șoseaua în două prin niște depășiri de-ți stătea ceasul. Erau trei șoferi. Unu bea țuică și doi făceau cu schimbul. Unul la volan, celălalt pe stație.

Îmi permiteți să-i cataloghez ca fiind șoferi inconștienți? Altfel nu le pot spune.


Astea sunt două exemple la îndemână. Două care-mi vin acum în cap, asta fără să însemne că sunt singurele exemple.

Trebuie să învățăm să prețuim mai mult viața, și, poate, să fim puțin mai conservatori și mai altruiști, în special când putem pune în pericol și viața celor din jur.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.