După 15 mai

Cu toții așteptăm data de 15 mai, deși bănuiesc că nu se vor schimba multe. Eu îmi doresc relaxarea restricțiilor doar pentru două chestii: scurte plimbări și tuns.

Voi cum mai sunteți cu izolarea? Toate-s bune sau căutați deja numere de psihologi buni? Jobul ok?


În jurul meu parcă-s singurul stresat. Ies la cumpărături o dată la 2-3 zile și de fiecare dată mă întorc acasă cu aceeași impresie: lumea e foarte relaxată. Masca deloc sau sub bărbie, grupuri de țigani la colț de stradă fără să-i bage nimeni în seama, zeci de oameni în stația de autobuz, magazine pline și cozi ca-n zilele bune.

Doar eu mă asigur să fiu acoperit de punctele de pe declarație atunci când ies din casă? Ziceți-mi că mai sunteți ca mine pe aici 🙂

Mă rog, nu cred că se vor schimba multe din 15, dar măcar scăpăm de declarație.

Sincer chiar aș vrea să rămână valabile toate celelalte restricții, pentru că pericolul n-a trecut. Mall-urile și restaurantele trebuie să rămână închise, fără evenimente sau adunări de 50+ de oameni, fără fotbal în parc, dar trebuie să ne punem puțin în mișcare, și noi și economia.


Eu nu-mi doresc mult de la relaxarea asta, dar m-aș duce până în oraș de exemplu, într-o plimbare să pozez centrul vechi, că acum n-am voie. M-aș duce până la Hornbach să-mi iau perdele la geamuri, câteva becuri și ce mai am nevoie prin casă. Mi-ar plăcea să păstreze băieții regula cu maximum 50 în magazine și să îți fie interzis să intri fără mască. N-ai mască, stai afară!

Și mai visez să mă tund, că imediat îmi prind codițe, dar probabil aici mai am de așteptat.

Stay safe.

12 Shares:
5 comments
 1. Dupa ce am scris postarea asta de aici, mi’a fost simplu sa observ efectul pavlovian “15 mai”:
  https://ingerisidemoni.ro/care-este-primul-lucru-pe-care-o-sa-il-faceti-cand-scapati-de-izolare
  Acelasi lucru il observ si la tine si l’am experimentat si printre cunoscuti. 🙂
  Dap, ne’au dresat bine de tot, functionam aproape instinctual la ce ni’se da rumegat pe post de informatie, in rest, am scris pe acolo, completand cu postarea asta, scrisa inainte:
  https://ingerisidemoni.ro/tovarase-iohannis-cetateanul-liber-din-mine-isi-vrea-drepturile-si-libertatile-inapoi
  Nu am sunt adeptul anarhiei, insa eu zic ca sunt suficiente experimentele facute pe noi la nivel social. Nu neg existenta virusului, insa problemele de ordin social, economic si psihologic vor face ca acesta pandemie sa fie floare la ureche fata de viitorul care ne asteapta si in care intoarcerea la “normalitate” va fi ciudata pentru multi pentru ca multi nu vor mai regasi mai nimic din viata lasata in urma cu atata amar de vreme!
  Bafta si toate cele bune! 🙂

  1. un lucru e cert, când vom ieși, vom găsi o lume complet schimbată. ducând discuția la extrem, probabil că vom experimenta un efect post pușcărie, când după 20 de ani ieși din pârnaie și îți dai seama că de fapt afară e altă lume față de ce ai lăsat când te-au încarcerat. O nouă viață ce cere readaptare.

 2. Da… numai ca coronavirus nu e tocmai ceea ce crezi tu ca e si tocmai ceea ce spun ‘autoritatile’ ca este… pareri diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.