Este AccuWeather cel mai potrivit serviciu (mobil) de prognoză în România?

De la primul meu smartphone caut o aplicație (widget) pe care să o accesez la nevoie și care să-mi afișeze niște date decente. Nu caut ceva savant, nu vreau prognoza pentru următoarele trei zile, dar mi-ar plăcea o precizie bună pentru ziua în curs și AccuWeather m-a mințit de prea multe ori ca să-l mai consider vrednic de un asemenea job. Alternative?

Dacă mai înțelegeam discrepanțe prin 2010 când rulam fin pe un Android 2.1 de 2.8 inch, acum aș vrea să cred că mă pot baza pe o aplicație de genul măcar să știu dacă îmi iau sau nu o umbrelă în ziua respectivă. Trecură cinci ani și eu tot nu am găsit o aplicație care să-mi dea un minim de precizie și probabil că totul ține de providerul (serviciu) care alimentează aplicația respectivă.

[alert type=”success” close=”true”] Preț special, peste 5000 de lei pentru un iPhone. Cât două city break-uri! 🙂 [/alert]

Telefonul meu vine dotat implicit cu un widget alimentat de AccuWeather dar care greșește destul de tare câteodată. Prin august m-a prins o ploaie zdravănă de vară pentru că AccuWeather nu a simțit norii nici cu o oră înainte să înceapă nebunia. În dorința de a căuta alternative am instalat Weather Timeline, o aplicație foarte drăguț desenată după ultimele tendințe Google. Aplicația îmi dă posibilitatea de a alege providerul prognozei dintre: Forecast.io (acum: -3 grade – nori), Weather Underground (-1 grad – ceață), YR.no (0 grade – parțial înnorat), OpenWeatherMap (-2 grade – parțial înnorat) sau World Weather Online (-2 grade – parțial înnorat) dar încă nu am reușit să deslușesc care e mai exactă (de multe ori sunt diferențe destul de mari de predicție).

Sunt curios, voi în ce măsură vă folosiți de informația oferită de aplicația de vreme de pe mobil, pentru că eu aș face asta mult mai des dacă aș reuși să găsesc ceva mai exact? Sunt conștient că vremea este o chestie bazată pe predictibilitate și că lucrurile pot sta diferit de la o oră la alta, dar nu caut ceva savant. Vreau o aplicație (frumos desenată) care să fie potrivită pentru România, pentru cea de acum, pentru România din următoarele 12 ore.

2 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.