Cum îmi țin evidența zborurilor personale

SAMSUNG CSC

Îmi plac zborurile la fel de mult precum îmi plac cifrele, așa că era evident că trebuie să le țin cumva evidența. Primul zbor a fost în februarie 2012, cel mai recent în februarie 2017. Toate sunt notate manual pe flightdiary.net.

N-am mașină așa că toate vacanțele mele mi le-am făcut cu avionul. Zic vacanțe pentru că toate zborurile mele au fost în acest scop, de aici și explicația numărului mic de curse.

Anual îmi propun două vacanțe în afara țării, un city break și o relaxare de o săptămână la mare. Două vacanțe – patru zboruri. N-a ieșit de fiecare așa, dar cam aia e ideea.


Am zburat 22 de mii de km în aproape 36h. În total, 14 curse.

 • 8 zboruri au fost cu Blue Air, 3 Ryanair, 2 Tarom și 1 cu Wizzair;
 • am zburat cu Boeing 737-800 în 43% dintre zboruri;
 • cea mai lungă distanța: Luton, Londra – București 2100 km;
 • luna preferată: august – 7 zboruri;
 • ziua preferată: duminică – 5 zboruri;

Site-ul e destul de minimalist dar e un tool foarte mișto pentru treaba asta.

Fiecare zbor trebuie introdus manual. Poți pune multe detalii, toate ajută până la urmă la statisticile finale, dar obligatoriu este să știi data de plecare și numărul zborului.

Site-ul știe să auto-populeze alte informații utile: aeroportul de plecare, destinația, durata zborului, compania și tipul avionului. Tu poți completa, dacă vrei, clasa la care ai zburat, tipul scaunului (la geam sau la culoar de exemplu), motivul zborului sau mai știu eu ce notițe care crezi că-ți pot fi de folos mai târziu.


Mi-ar plăcea să călătoresc mult mai mult, dar sunt mulțumit atâta timp cât reușesc patru zboruri pe an.

Altfel, site-ul e fain dar mi-ar plăcea să știu dacă voi țineți vreo evidență de genul, unde și cum. Poate știți ceva mai frumos desenat și cu aplicație pe mobil, pentru că flightdiary nu are.

Alex Pircalaboiu Flightdiary

39 Shares:
8 comments
 1. Ah fain, nici nu m am gandit ca exista ceva de genul asta. Bine de stiut.

  Nicusan se distrează facand in cap diverse statistici despre zborurile lui. Prezic ca nu o sa folosească toolul asta pentru ca ii rapeste distracția 🙂

  Ia uite la mine ce high tech aici :))
  http://i.imgur.com/hY3M4Fq.jpg

  1. haha, super tare, si planul pe 2017 e fain, bogat.

   Si totusi, intr-o zi, cu multa plictiseala si chef de pierdut vremea aiurea, as pune lista in flightdiary, cred ca ar iesi ceva frumos. doar ca trebuie sapat prin mailuri (asta in speranta ca exista toate astea pe un singur mail).

   1. Pai cred ca le am pe mail toate, mai puțin primul primul… Ca l am luat de la agentie! Lol. Am inceput si am bagat doua dar e muuulta munca haha.
    Pot sa iti zic ca cel mai des am zburat cu Wizz si cel mai lung a fost in Mexic. In rest, poate va urma 🙂

  2. Vezi că ai niște greșeli care îți strică totalul. În august 2015 ți-ai trecut și OTP-LON și OTP-CPH-LHR. Plus că nu văd nicăieri STN-OTP-LHR în primăvara 2015. Iar în ianuarie 2017 ai pus OTP-LON în loc de SBZ-LTN. Dar ăsta ultimul nu strică totalul. Și la upcoming ai ZAG-LGW, nu DBV-LON

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.