Voi ați avut experiențe mai puțin lăudabile cu Uber?

V-am mai povestit eu că-mi place Uber și că-l folosesc ori de câte ori am nevoie, dar dacă sunt mulțumit de serviciu, nu înseamnă ca totul este perfect. Sunt curios, voi ați avut experiențe mai puțin mișto cu Uber?

N-am foarte multe curse, dar sunt probabil undeva la 30. Nu mă folosesc atât de des de Uber pentru că prefer să iau drumul la picior, dar parcă aș dubla numărul ăsta ținând cont că au fost curse pe care le-am taxat pe contul Ramonei.

Nivelul de satisfacție pe cele 60 de curse este spre foarte bun.

Excluzând câteva mașini mai puțin îngrijite, câțiva șoferi poate mai puțin atenți sau comunicativi, totul decurge corespunzător în Brașov. Oraș mic, trafic lejer și o revoltă Uber vs taxi mai degrabă inventată. Ok, poate nu chiar inventată, dar nici n-aș spune că e o problemă vizibilă.

Eu am dat un singur 1

Am aflat că la fiecare notă sub 3, cineva de la Uber sună șoferul să ceară feedback despre cursă. Ce s-a întâmplat, ce n-a mers ok, care e povestea.

Tot din discuțiile cu șoferii înțeleg că, la fiecare notă de 1, contul uberistului este banat câteva zile. Practic nu mai primește comenzi. Lucru minunat (dacă e așa).


Ce s-a întâmplat?

Aveam nevoie de Uber să ajung în oraș. Dau prin aplicație, niciun rezultat (din păcate se întâmplă adesea în Brașov).

Dau din nou, găsesc o mașină la vreo 12 minute (ceva de genul). Pentru un oraș mic, 12 minute este foarte mult (fac 35 de minute pe jos până în oraș) așa că am anulat.

Search din nou. Niciun rezultat.

Search din nou. Niciun rezultat.

Dau din nou. Același șofer aflat undeva la 12 minute. Accept de data asta că-i urât afară și-mi aștept Uber-ul.


La urcare în mașină însă am fost întâmpinat de-un tip foarte deranjat de faptul că am insistat.

Domn’le dar nu ați văzut că vin de la 10 km? N-ați văzut că am refuzat comanda de două ori? Ia vedeți!!!

Încerc să-i spun scurt că mie aplicația nu-mi arată atâtea informații (eu aveam mesaj “no cars available” – nicio idee de refuzat) și că până la urmă eu mi-am văzut interesul, voiam să ajung cu un Uber din punctul X în Y. Mai și ploua.

El își păstrează atitudinea.

Nu e problema mea că plouă și nici că nu găseați un alt Uber.

Cei care mă cunoașteți știți că mă abțin destul de greu în astfel de situații. De data asta am tăcut. Știam că am posibilitatea să dau notă mică și să las un feedback sănătos prin aplicație. Suficient pentru mine, asă că l-am transmis.

Cineva de acolo de sus mi-a răspuns printr-un mesaj șablon că își cer scuze și că vor transmite feedback colaboratorului.


Nu știu dacă omul mai este în trafic, sper că nu. Important e ca o experiență de genul să nu cântărească atât cât să dezechilibreze un serviciu care ar trebui să fie înlocuitorul perfect pentru taxi-urile de pe străzi. Deocamdată suntem ok.

Cum e relația ta cu Uber?

Fă-ți cont accesând linkul ăsta (sau adaugă codul alexp27920ue la înregistrare) și ai prima călătorie gratuită.

1 Shares:
1 comment
  1. Nu am avut neaparat o problema cu ei, nu stiu cum este la voi dar in Timisoara nu sunt, foarte rar gasesti cate unul. Probabil ca nu le convine sau pentru ca in oras se circula foarte greu si pierd timp si bani, nu stiu. Ce ar de reprosat ca ar trebui sa fie mai atenti la ce persoane si masini aleg cand ii accepta in programul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.