Facebook e murdar. Stau mai mult pe Twitter și Insta

Fără nicio legătură cu scandalul recent am observat că-mi petrec foarte puțin timp pe Facebook. Când zic foarte puțin, mă refer la câteva minute pe zi. Dar nu a fost mereu așa…

Treaba asta nu s-a întâmplat dintr-o dată, cât mai degrabă gradual.

Cred că încă de iarna trecută am început să fiu deranjat de feed-ul meu. Știu, feed-ul este ceva ce (teoretic) poți controla alegându-ți prietenii..  și tot bla bla-ul de la care v-ați putea gândi. Corect și incorect în aceeași măsură.

Facebook oricum face ce vrea și-mi arată în feed friends cu care nu am interacționat niciodată. Irelevant în poveste oricum, pentru că eu am am fost deranjat de politică pe atunci.


Era perioada aceea grea, în care ieșeam cu toții în stradă. Nimic de obiectat, lumea era supărată și chestia asta se vedea pe Facebook.

Eu am postat. Voi ați postat. Toată lumea o făcea.

Problema e că începusem să fiu sătul de asta. Poate pentru că erau momente în care voiam să intru pe Facebook doar să mă relaxez, nu să mă enervez?! Ajunsese să-mi fie dor de poze și postări clasice, prostești pe de-o parte. Despre politică? Cred că știrile de pe Pro și Biziday mi-ar fi fost de ajuns.

Era clar că situația din teren era diferită, așa că am ales să mă retrag ușor ușor.


Între timp treaba s-a calmat. S-a agitat și s-a calmat din nou. Perioada asta mi-am dat seama însă că nu-i atât de greu și nici rău să stau de-o parte.

Feed-ul oricum e jenant. În general nu-mi mai face plăcere să pierd vremea pe fb.

Am trecut de momentul în care intram din reflex, acum intru din curiozitate. Stau 5-15 minute pe zi max. Arunc un status și ies la prima tâmpenie de care dau. Am stat mai mult pe Twitter  recent, să știți. Mult mai curat. De Instagram nu mai zic, rămâne probabil cea mai faină rețea socială.

Șterg Facebook-ul?

Nicio șansă. Sunt încă chestii care mă țin aici: messenger, două-trei grupuri și câțiva prieteni și oameni de media care aduc plus valoare feed-ului.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.