Facebook Messenger: o metodă să scapi de opțiunea “My day”

Sunt sigur că ați observat că aplicația Facebook Messenger are de vreo două luni o nouă opțiune (inutilă). Se numește “My day” și e exact ceea ce Instagram a furat de pe Snapchat: stories. Nu-mi trebuie și am căutat să scap de ea. 

O dată că-i urât implementată vizual apoi, sincer, vreau aplicația doar pentru Messenger, nimic mai mult.


Cum ziceam, nu folosesc “My day” și voiam să scap de ea. Am căutat opțiuni pentru dezactivare și aparent nu se poate.

Nu vreau nici să renunț la Facebook Messenger, deci care sunt soluțiile?

Varianta 1, ar fi să cauți să instalezi pe telefon o versiune mai veche a aplicației (de dinainte de “My day”) și să fii atent să nu-i mai faci update “niciodată”. Varianta e ok, doar că am găsit ceva și mai mișto. Există Facebook Messenger Lite (version).

Cum rezolvi

Facebook Messenger Lite este o versiune mai “ușoară” a aplicației principale. Este făcută special pentru țările cu conexiune slabă la internet.

Ocupă mai puțină memorie, are ceva mai puține brizbriz-uri, dar se mișcă mai bine și, cel mai important, nu are “My day”. Problema?! Nu e disponibilă în România. 🙂


În situația asta trebuie downloadată cea mai recentă versiune (stabilă) de apk a aplicației (executabilul) și instalată pe telefon din afara magazinului Play.

Dacă ți se pare că vorbesc chineză, atunci urmează pașii de aici.

  1. De pe telefon întră pe link-ul ăsta.
  2. Downloadează cea mai recentă versiune care să nu fie notată cu Beta. Versiunea 4.1 de exemplu.
  3. Înainte să o instalezi, va trebui să dai telefonului voie să instaleze aplicații care nu vin din Magazin Play. Eu am încercat să instalez și m-a dus direct la setarea necesară, conform pozei.
  4. Instalezi și succes.

Acum am un Messenger complet funcțional, simplist și fără “My day”.


Două chestii pe care le-am sesizat repejor. Nu mai sunt gif-uri și nu-ți poți schimba tonul clasic (poți doar să dai pe mut). Acum tu decizi dacă este sau nu ceea ce-ți dorești.

Eu sunt mulțumit! 🙂

8 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.