Îmi doresc ca fântâna din Piața Sfatului să fie redesenată

Duminică am ieșit la o plimbare prin centrul orașului și-am observat că fântâna din Piața Sfatului este în plină renovare. De fiecare dată când văd asta mă gândesc la un singur lucru: poate de data asta în sfârșit o redesenează.

Doar eu cred că fântâna este super seacă pentru o piață așa renumită, dintr-un oraș atât de frumos?

Pentru că vorbim de un centru istoric este evident că nu ar merge ceva foarte futurist, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ne limităm la o simplă restaurare, așa cum se întâmplă acum de exemplu.

Eu aș vedea aici doua posibile idei: complet redesenarea ei sau modernizarea celei existente.

Mă gândesc că se poate face un concurs cu premii modice printre arhitecții din întreaga lume care să propună un design potrivit pentru centrul Brașovului. Așa deschizi portița creației și pui oameni cu viziune la treabă fără să scoți foarte mulți bani din buzunar. Sunt convins că rezultatele ar fi demențiale și efortul financiar necesar realizării proiectului ar fi pe deplin răsplătit.

Altfel, dacă banii rămași la buget sunt mult mai limitați, s-ar putea merge pe un upgrade. Nu știu, mie mi-ar plăcea luminițe de exemplu, poate o facem dansatoare, cu muzică pe fundal în anumite intervale orare. Vorba unei prietene, nu e nevoie să comparam cu ce găsim prin Europa atâta timp cât și Slatina are o fântână mai frumoasă. De Pitești ce să mai zic..


Fântâna din Piața Sfatului este în renovare. Din câte îmi dau seama s-a schimbat marmura (acum pare una nouă) și probabil au umblat pe la instalația de apă. Domnilor viitori primari, promite vreunul o altă fântână, ca de aeroport sunt sătul deja?

fantana-din-piata-sfatului-revonvare

5 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.