Câți followers câștigi după ce primești feature de la un cont cu 900k folowers

Sau mai bine zis ce am învățat după experiența @passionpassport, cu siguranță cel mai fain succes al meu pe Instagram.

Îmi mențin contul de Insta activ pentru că-mi place să fotografiez chestii. Țintesc să scot tot cei mai bun din fiecare cadru și urmăresc o grămadă de oameni interesanți de la care mă inspir zilnic.

Dar asta nu înseamnă că e suficient. Pasiunea piere în timp fără feedback, iar fiecare like, comentariu sau feature ajută la consolidarea orgoliului meu 2.0.

Ce-am făcut eu să ajung acolo

Nu cred că există o rețetă a succesului pe Instagram, și dacă există cu siguranță nu o cunosc eu, altfel n-aș fi vorbit din spatele unui cont cu nici 3k followers. Deci nu o să vă spun eu ce și cum să faceți, dar va pot zice ce-am făcut eu.

Nu o să dau nici sfaturi de “cum să crești contul de Instagram” pentru că încă muncesc la asta, și n-ar fi cinstit pentru voi.

Deci o să fiu scurt și pe subiect.


Să ajungi pe o pagină mare, mai întâi trebuie să-i atragi cumva atenția.

Merge prin hashtag-uri, dar e complicat când sunt 12 milioane de postări. Eu le mai dau tag direct pe poză. Chiar dacă nu arată neapărat profi, rata de succes este mult mai mare (încă continui să fac asta). Dar în cazul @passionpassport (să le zicem PP de acum) am folosit alt trick.


Știți #whp (weekend hashtag project) de pe contul @instagram?

Pe scurt: în fiecare weekend moderatorii lansează un concurs bazat pe imaginile înscrise în weekend. Aleg un hashtag (ex. #whplines) și invită followers-ii să posteze pe acel #. Cele mai bune poze ajung să fie preluate de contul mare. Are sens?

Ei bine, PP are ceva asemănător.

Avantajul este că, dacă pe # ales de Instagram se strâng câteva zeci de mii de posturi într-un weekend, PP are adesea sub 300 de înscrieri.


N-am reușit să-i surprind cu o poză pe tema aleasă de ei, dar le-am atras atenția.

Mi-au comentat la poza pe care o “înscrisesem la ei” și apoi au aruncat un ochi la mine pe profil. Au lăsat alte câteva like-uri și un comentariu. Unul singur, dar vă las pe voi să ghiciți la care imagine 🙂

Cifre și concluzia

Experiența în sine a fost mișto, cumva diferit față de orice alt feature de până atunci.

Nu, nu au preluat imaginea și atât. Nici măcar nu s-au mulțumit doar cu un mesaj. Am schimbat 4-5 mailuri și toată treaba a durat trei săptămâni, timp în care eu am trimis imaginea în format mare, mi-am dat acceptul de a o folosi și am răspuns la un interviu de vreo 7 întrebări.

Caption-ul a fost făcut de ei pe baza răspunsurilor mele, dar cu care au venit la mine, din nou, pentru aprobare.

Vă spun sincer, mi-a plăcut maxim.


Am câștigat 85-90 de followers în 24h.

Poate că-i puțin, dar indirect lucruri faine s-au întâmplat. Pe lângă PP, alte conturi măricele au ajuns la mine, și o vreme am ținut-o din feature în feature. Instagram a simțit asta și contul a crescut binișor.

Îmi plac cifrele, așa că i-am rugat frumos dacă pot să-mi dea cifrele pozei mele de pe contul lor. Vi le pun mai jos, vă las pe voi să analizați.


Pe Instagram mă găsiți aici. Am mai scris despre Instagram aici. Pozele sunt făcute cu aparatul ăsta.

statistici-passionpassport

1 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.