5 filme bune pe care să le vezi de Crăciun #2

Pentru marea majoritate dintre noi, Crăciunul reprezintă timp petrecut acasă, alături de familie, fără planuri mărețe. Lipsa planurilor se traduce direct în ceva mai mult timp liber, momentul perfect pentru vizionat niște filme bune.

Lista celor cinci filme, începută deja aici, continuă astăzi cu cinci filme bune pe care să le vezi de Crăciun.

Filmele bune cu tematica Crăciunului sunt aproape inexistente, de aceea Singur Acasă, un film genial de Crăciun, face în continuare audiențe uriașe la 26 de ani de la lansare.

Drept urmare, lista mea nu include neapărat filme despre Crăciun, cât mai degrabă filme care merită menționate. Filme ce sunt recomandate de văzut în familie, filme ușoare dar bune.


Sunt șanse mari să le fi văzut pe toate, dar dacă nu, le recomand cu mare căldură.

Hachi: A Dog’s Tale (2009) – 9/10

Povestea despre un om și un câine. Profesorul din poveste se atașează de câinele pe care-l găsește abandonat într-o stație de tren. E Hachiko și, credeți-mă, se lasă cu plâns de emoții.

Hugo (2011) – 8/10

Am văzut că Pro Tv-ul a decis să dea Hugo zilele astea și mi se pare o decizie excelentă. Filmul are 5 Oscaruri și prezintă aventura fantastică a lui Hugo din perspectiva lui Scorsese. Se întâmplă în Parisul anului 1931.

It’s a Wonderful Life (1946) – 9/10

Dacă ești deschis puțin filmelor mai vechi, recomand să încerci It’s a Wonderful Life. E foarte vechi, efectele speciale sunt slabe dacă-l vezi acum, dar povestea e superbă cu un mesaj puternic și sensibil de Crăciun.

E considerat de mulți ca fiind cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile. A fost tras alb-negru, dar eu am găsit o variantă colorată a filmului. O plăcere.

Harry Potter – întreaga serie

Știu, cei care n-ați văzut Harry Potter aveți tendința în continuare să o nu faceți. Deși primele două filme sunt mai pentru copilași, următoarele sunt mult mai mature și întreaga serie este o adevărată operă de artă.

Dacă ar fi să aleg o astfel de serie pentru Crăciun, HP ar fi cu siguranță învingătorul.

Trei animații de toată isprava

Dacă nici filmele desenate nu mai sunt filme de familie, niciunul nu mai este. Nu sunt un devorator al animațiilor, dar am trei nume pe care le recomand ca fiind foarte foarte bune.

De Crăciun vă propun: Big Hero 6 (2014), WALL·E (2008) și Zootopia (2016) fac topul celor mai bune animații pe care eu le-am văzut. Dă-le o șansă! 


Crăciun fericit și vizionare plăcută!

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.