Voi folosiți Siri? Dar pe asistentul de la Google?

Nu știu multă lume mai îndrăgostită de tehnologie ca mine. Îmbrățișez tot ce e nou. Testez. Îmi place. Cu toate astea nu mă folosesc deloc de asistentul de la Google, și sunt curios cum vă folosiți voi de el, sau de Siri.

Marquez a făcut un video foarte bun, comparativ, cu Siri vs. Google Assistant.

Urmărind video-ul, mă gândeam că nu mă folosesc deloc de el și nu-mi dau seama de ce.

Ok, prima treabă ar fi că nu pot vorbi cu telefonul în limba română. E ok și cu engleza pentru întrebări simple, taskuri simple, dar mă gândesc că nu-mi vine natural din cauza asta.

Apoi poate că l-aș folosi mai mult în mașină, dacă aș conduce. Mâinile sunt ocupate și ochii ar trebui să fie ațintiți în altă parte oricum.

Poți seta un reminder, deschide o aplicație sau pune o alarmă fără să tastezi. Telefonul caută pentru tine melodia de la radio fără să fie nevoie să folosești Shazam. Apoi îți răspunde foarte precis la întrebări banale căutând pe net răspunsul.

Google Assistant pare ceva mai friendly și mai comunicativ. Siri cu răspunsuri mai seci, dar la obiect.


Sunt foarte curios. Voi folosiți Siri în vreun fel? Google Assistant?

1 Shares:
4 comments
  1. O singura data am folosit Siri, cand am avut in teste un iPhone, ca sa opresti conexiune de date trebuia sa intri putin in meniu, asa ca am rugat asistentul sa opreasca conexiunea de net 😉

    1. Good. Pai cred că asta e ideea, să-l folosești în situații în care îți ușurează cu adevărat “munca” sau reduce considerabil numărul de pași ce trebuiesc parcurși. Rămân totuși la părerea că l-aș folosi mai mult dacă ar fi în română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.