Am fost la întâlnire cu instagramerii în hangarul Tarom

Și mi-a plăcut. A fost primul instameet pentru mine și vă spun sigur că voi repeta experiența la un moment dat. Trebuie doar ca organizatorii să găsească ceva cel puțin la fel de interesant.

Am văzut invitația la instameet pe contul Irinei Popescu (@ipiripinapa) pe care o urmăresc de ceva vreme pe Instagram. Trebuie să recunosc că cel mai mult m-a atras ideea de a “inspecta” un avion. Locul de desfășurare: hangarul Tarom din cadrul aeroportului Otopeni.

Date tehnice despre avion

Avionul mult prea pozat este un ATR 42-500, avion turbopropulsor folosit pentru curse scurte. Viteza de croazieră ajunge la 563 kmh cu o autonomie de până la 1850 de km. Are două motoare cu elice a câte 6 pale  și poate transporta între 42 și 50 de pasageri. Gol cântărește 11 tone și are peste 20 de metri lungime.

Nu am înțeles dacă era pensionată sau nu dar știu că fiara avea în 20.02.2015 “decât” 29519 ore de zbor conform certificatului de service pe care l-am găsit înăuntru.

Eftimie m-a învățat că după un astfel de eveniment trebuie să spui ce ți-a plăcut și ce ți-a plăcut mai puțin. Laudele sunt bune dar organizatorul din greșeli învață. Nu-i așa Irina Alexe?

Mi-a plăcut că:

– am avut un avion numai pentru noi. Timp berechet ~90 de minute;

– am fost mulți ~80;

– am intrat în cockpitul avionului pentru prima dată. Nu ai zilnic o astfel de oportunitate;

– am (re)întâlnit niște oameni super de treabă. Add pe facebook pentru toți 🙂

Mi-ar fi plăcut să avem:

– un ghid care să ne spună două cuvinte. Sau poate un mecanic mai îndrăzneț care să ne răspundă la niște întrebări din experiența lui în ale avioanelor;

– mai mult de un avion la dispoziție pentru foto. Știu, Irina a încercat și apreciez asta. Dar zău că mergea un interior la un avion și restul doar exterior.

– taguri în piept cu userul de instagram. Înțeleg că se pregătiseră doar 15 taguri care nu s-au mai oferit. Noi eram anunțați peste 80.

În altă ordine de idei, experiența a fost foarte tare. Pozele participanților le găsiți urmărind hashtagul #instameettarom. Eu m-am bucurat de fiecare clipă petrecută lângă avion. Mulțumesc Tarom și Irina pentru ocazie.

10 Shares:
2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.