Cum a fost: Legend (2015)

*fără spoilere* Am mers să văd Legend plecând de la premisa că este un film bazat pe fapte reale şi că Tom Hardy trebuie să joace un rol foarte bun ca să iasă bine treaba cu indentitate dublă. Practic el joacă rolul ambilor fraţi Kray, gangesteri cunoscuţi în Londra anilor ’60. Mi-a plăcut şi nu prea, aşa că am notat filmul cu 6/10. Să va spun şi de ce.

Legend (sau Gangsteri de legendă) are puţin peste 2h şi îşi doreşte să arate povestea celor mai mari mafioţi din istoria Londrei: Ronald şi Reggie Kray. Povestea este spusă din perspectiva celei care avea să aibă o relaţie cu Reggie Kray aşa că filmul tinde să fie mai romantic decât te-ai aştepta de la un film cu mafioţi. Aici şi mica mea nemulţumire. Uneori aveam impresia că urmăresc o copie a lui The Great Gatsby. Alteori, datorită sunetului, îmi veneau în minte secvenţe din Birdman. Alteori simţeam că filmul nu duce nicăieri.

Filmul are fazele lui de acţiune şi crime pasionale cu Hardy jucând rolurile ambilor fraţi. Unul dintre fraţi mai stilat şi cu capul pe umeri (dacă poţi spune asta despre un gangster), celălalt cu ceva probleme psihice şi cu un timbru vocal copie fidelă a lui Bane (rol jucat tot de Hardy în The Dark Knight Rises). Mi-a plăcut mult interpretarea lui în rolul lui Reggie şi mai puţin cea în care se pune în pielea fratelui sau geamăn (şi machiajul mi s-a părut uşor exagerat).

Filmul nu e rău şi s-a mulat binişor pe un program lejer de sâmbătă seara.

foto: Greg Williams/Studiocanal/PA 

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.