Fotbal fără offside?!

Îmi place stilul de viață ordonat, calculat și supus regulilor însă câteodată treaba asta mai mult strică. Trecând puțin în sfera fotbalului, regulile sunt cele ce definesc sportul și e ok, dar e una dintre ele care cred că mai mult încurcă decât ajută. Îi zice offside și eu aș vota oricând împotriva regulii. Voi ce credeți?

Fotbalul e mișto de tot atunci când se joacă deschis, când arbitrul nu greșește foarte mult. E mișto când echipele lasă garda jos și nu se închid în apărare, atunci când e spectacol în teren dar și în tribună. E mișto atunci când se înscriu goluri și inima ți-o ia razna.

Mă rog. Problema e că offside-ul este foarte greu de controlat de către arbitru și asta pentru că în viteza normală de joc este de multe ori imposibil să sesizezi câțiva centimetri care pot face diferența dintre “bine” și “rău”. Așa apar controversele pe teren, starea de nervozitate, discuții de arbitraj și vicierea de rezultat.

Eu aș renunța la regulă și cred că ar avea un impact asupra fotbalului mai mișto decât implementarea tehnologiei video pentru linia porții, de exemplu (cu care sunt ok, btw).

Ce-ar putea să iasă rău? Oricum fundașii vor trebui, ca și acum, să țină la atacanții adverși, nu? Nici acum nu-i lasă de izbeliște doar că, renunțând la offside, fotbalul ar putea fi mult mai spectaculos. Probabil ar avea un impact în tactică, antrenorii vor trebui să reinventeze modele de joc și de ce nu, sisteme noi de așezare în teren. Poate fi asta un lucru rău? Nu cred.


Voi cum vedeți lucrurile? Cum ar fi să avem fotbal fără offside?

10 Shares:
9 comments
 1. Ar fi de cocoa tovarase.
  Nu ar mai exista tactica de aparare sau de atac.
  Iti iei 3 fundasi buni si 2 atacanti decenti si plimbi mingea intre iei.

  Atacantul nu ar mai trece niciodata in jumatatea adversa.
  Nu ar mai exista marcaj zonal.

  Ar fi anarhie totala :))

  1. Păi de ce n-ar mai fi tactică de apărare, tocmai acum? 🙂

   Eu mă gândeam că vor apărea vreo doi de Gică Popescu, din nou.

   1. De acord cu ady. Fără offside s-ar desființa cu siguranță tot mijlocul terenului. Ar fi ca în tenis mijlocul ar deveni “fileu

   2. ba da, dar acum nu mai e nevoie de libero. În cazul ăsta cred că am avea nevoie de doi 🙂

 2. Conform unor studii uefa, deciziile date la limita sau greselile de arbitraj genereaza nu numai o unitate si o apropiere si mai mare a suporterilor de acest sport dar si niste venituri la care nici nu te gandest(din emisiunile de dupa meciuri). Fara offside s-ar da mai multe goluri insa tactica ar suferi. Mie imi place sa vad fotbal jucat inteligent si mai ales ca joc de echipa, nu bazat doar pe talent individual, care ar conta mai mult intr-un joc fara offside.

  1. E un punct de vedere interesant. Ce nu știu eu, în afară se discută se fac tot la fel emisiuni întregi în care se discută doar despre arbitraj și mai puțin de fotbal? am impresia că nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.