Galaxy S8: dai 2900 de lei și te aștepți să fie perfect

Banii mulți cheltuiți pe tehnologie nu sunt în principiu bani bine investiți. Telefonul își pierde 30% din valoare doar deschizând cutia. Sunt șanse mari să-l spargi sau pierzi până să apuci să te folosești cum trebuie de el. Cu toate astea, dacă dai 2900 de lei pe un telefon te aștepți să fie perfect, nu?

Vă ziceam că îmi schimb telefonul. Mi-am luat S8 până la urmă de la eMAG, și m-am folosit fain de opțiunea lor de buy back.

Overall sunt mulțumit de el.

Tehnologia a avansat suficient în doi ani (de la ultima achiziție) cât să mă bucur de un ecran superb, din margine în margine. Fără “breton”, fără “bărbie”. Sistemul de operare se mișcă fără reproș, fără să agațe în ritmul meu de a-l folosi.

Cel mai mare upgrade îl simt însă la cameră. Deși nu o folosesc decât pentru Instagram Stories, diferența de calitate este evidentă.


Am o singură problemă, chestie care îmi stă pe creier din prima zi de utilizare și cu care nu mă pot obișnui aparent: senzorul de amprentă și poziționarea lui.

Este atât de mic și prost pus încât îmi este imposibil să-l folosesc corespunzător.

Înainte să-l cumpăr știam foarte bine ce iau, dar nu m-am gândit că e o chestie cu care să nu te obișnuiești ușor.

Ori ating camera, ori nu pun degetul perfect peste senzor cât să o ia din prima.


Acum încerc să contracarez treaba asta activând recunoașterea facială. Funcționează foarte bine, rapid, în lumină naturală. E degeaba însă în birou/casă. Aici mi-am activat deblocarea pe bază de locație. Teoretic el știe, pe bază de gps, că sunt într-una din locațiile prestabilite și mă lasă să deblochez doar printr-un simplu swipe. În teorie, pentru că în practică funcționează doar când vrea.

Te aștepți să dai 2900 de lei și să nu ai niciun ghimpe d-ăsta. Cel puțin așa aș fi vrut eu.

23 Shares:
6 comments
 1. Heh chiar se întreba nicusan zilele trecute daca ți-ai luat telefon.
  Să-l folosești cu placere. Cu senzorul te obișnuiești :)) E fain tare, mai umblu si eu pe el uneori si cand treci apoi la al meu (s7) pare din alta epoca 🙂

  Carcasa: Spigen Liquid Crystal e o varianta, relativ slim si bine facuta. Într-adevar ia din forma geniala a telefonului dar noh. Sa imi/ne zici daca vrei și iti aducem.

  1. tu zici de diferență față de S7, ce să mai zic eu cu S6 înainte, deci înțeleg perfect. Carcasă nu vrea (mulțu :*) dar mi-a zis cineva de pe Twitter o chestie la care nu prea m-am gândit. ce-ar fi dacă as scoate de tot blocarea? adică, care-i riscul?

   1. Acum mi-am amintit sa intru sa vad răspunsul 🙂 Riscul e ca daca ți-l fura e mult mai ușor sa iti fure date de pe el; lăsând complet la o parte pierderea tel in sine. Cu accesul la mail deja se pot vedea multe. La mine chrome e sincronizat cu cel de pe calc si atunci acces la toate cele e acolo (parole, autofill). Plus aplicații gen amazon, uber cu modalități de plata si adrese salvate; conturi pe retele sociale… Ma gândesc ca macar sa ramai doar fara tel, nu complet descoperit 🙂

 2. A si nu doar daca ți-l fura.. Oricine are 5 min acces la tel tau poate sa faca o mica explorare… Mai bine un mic inconvenient care sa minimizeze riscul 🙂

  1. da. m-am gândit că sunt șanse mici totuși să se întâmple ceva rău. mna, nu știu, mai încerc așa.

 3. PPS (SORRY BAGA SI TU EDIT LA COMMENTS) La o adică ce avem pe tel e mai valoros/important decat telefonul in sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.