Gânduri după încă o săptămână de autoizolare

A mai trecut o săptămână de autoizolare la domiciliu. A trecut super repede și privesc optimist săptămâna ce tocmai a început. Probabil ajută și faptul că suntem patru în casă.

Ce tare e diferență asta dintre firea fiecăruia dintre noi. Am Facebook-ul plin de oameni care se plâng de cât de grea le este adaptarea la noua rutină. Ori că n-au ce face, ori că au terminat Netflixul, ori că s-au plictisit de oamenii din casă sau că nu se pot concentra la muncă, ceva strică buna lor dispoziție.

Mie îmi place în casă și m-am adaptat super fain. Bine, poate și faptul că suntem patru ajută mult. Vorbim o grămadă, ne amintim de căcaturi de prin copilărie, ne uităm la tv, ieșim pe balcon la aer dacă nu e prea frig, facem cumva și timpul trece chiar repede. Mă gândeam însă cum ar fi fost dacă aș fi stat singur în casă.. dacă sunteți în situația asta, probabil că ajută mult să stați cu familia și prietenii pe telefon, prin video call. Nu vă închideți în voi. Nu sunteți singuri.

Altfel eu mă bucur că am reușit să ne educăm să nu mai ieșim zilnic la cumpărături, ba chiar n-am mai ieșit de joi niciunu din noi. Suntem mai calculați când facem lista de cumpărături și renunțăm la mici obiceiuri dacă impactul nu e așa mare. De exemplu, am mâncat zilele trecute fasole bătută fără să fi avut o ceapă pe lângă. În mod normal aș fi ieșit până la magazin pentru o ceapă, dar n-am făcut-o, ne-am adaptat.

Weekendul a fost relaxant. Am dormit mai mult și am băgat ceva seriale, vreo două documentare slabe și un film prost. Cât să umplem timpul. Zilele astea n-am acces la consolă, că ar fi mers și câteva meciuri de FIFA tbh.

Ah, ne-am mai uitat după chestii prin casă. Știai că poți petrece 2-3 ore să te uiți după lustre și totuși să nu cumperi niciuna? 🙂


Până la urmă cred că, pe termen lung, psihicul și efectele financiare vor durea mai tare decât virusul în sine. Până acum totul e cât se poate de bine, moralul e ok atâta timp cât suntem sănătoși și e de muncă. Ceea ce vă doresc și vouă.

1 Shares:
5 comments
  1. trece mai ușor dacă ești într-un mediu plăcut. nu știu cum a trecut așa repede săptămâna asta. poți avea multe de făcut în casă, chiar și singur. mai mulți e și mai bine.

    1. a fost o săptămână foarte constructivă și sunt o grămadă de chestii de care încă nu m-am apucat. Îmi doresc de exemplu să fac curățenie în poze.

  2. Greu e la aia care abia acum isi dau seama ca sunt doi-trei-patru straini intr’o casa care trebuie sa se invete si obisnuiasca unul cu altul mai ales dupa ce ajung la capatul refugiilor/subterfugiilor. Pentru aia care au comunicat mereu si sunt intr’o oarecare armonie, e ok, treptat te adaptezi si usor usor te inveti ca nu prea ai de ales. La mine schimbari multe nu au fost, oricum in ultimi ani am devenit ceva mai introvertit si nu ma prea omor nici cu iesitul prin aglomeratii, iar in plus de asta, m’am apucat sa fac tot soiul de lucururi contructive care sa imi aduca si o oarecare satisfactie. Una peste alta … o treaba e clara: dupa ce trece nebunia asta, nimic nu o sa mai fie la fel, nici macar noi pentru ca intre timp fara sa ne dam seama ne schimbam, intr’un fel sau altul. 🙂
    Multa sanatate si Doamne ajuta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.