Google Timeline (sau cum poți afla dacă te înșeală soțul)

În iulie 2015 Google anunța lansarea Google Timeline, un serviciu prin care poți verifica locurile pe care le-ai vizitat de-a lungul timpului. Am citit despre asta încă din vară dar abia zilele trecute m-am gândit să arunc un ochi pe informațiile de acolo, care sunt incredibil de detaliate.

Se știe de mult că Google îți urmărește fiecare pas prin intermediul telefonului mobil, dar niciodată nu mi-am închipuit cât de multe informații extrage sau salvează. Ei spun că se folosesc de locație ca să-ți poată oferi informații utile, lucru valabil în cazul lui Google Now de exemplu.

Sunt unul dintre cei care nu se teme de faptul că Google îi urmărește fiecare pas. Mă bucur în schimb pentru fiecare avantaj ce vine o dată cu divulgarea voluntară a locației: rute spre casă și ore de plecare ale autobuzelor, recomandări ale restaurantelor din zonă, remindere setate pe locație șamd.

Da știu, sunt mulți care nu-mi împărtășesc lejeritatea asta, dar fiecare are dreptul să decidă.

Google Timeline îmi arată traseul din fiecare zi

Cu funcția de localizare activată îți creezi propria hartă bazată pe traseul tău din fiecare zi. Dacă accesezi Your Timeline poți vedea cu o marjă foarte mică de eroare drumul pe care l-ai parcurs în orice zi a anului.

Deci da, Google păstrează atât de multe date. Pe baza lor îmi poate spune care sunt cele mai frecventate locuri (cu adresă cu tot) sau itinerariul din călătoriile efectuate (când am fost în Barcelona de exemplu – e detaliată fiecare zi) fără ca eu să fi dat check-in pe facebook.

În 21 august (foto) am trecut pe la Starbucks în drumul nostru spre plaja din Barcelona. Am stat acolo câteva ore după care am mai vizitat una-alta, inclusiv stadionul Camp Nou (impresii aici), fântâna dansatoare de la Montjuic și apoi spre casă. Inclusiv drumurile cu metroul sunt mapate.

timeline-istoric-locatie-barcelona

Poți afla dacă (sau unde) te înșeală soțul

Traseele și datele stocate de Google sunt toate private, deci teoretic nu le poate accesa oricine. Poți ajunge însă foarte ușor la trasee de pe orice telefon d’ăsta sau de pe PC cu condiția să fi logat cu același cont.

Vedeți practic cât de ușor îi este lui, sau ei, să urmărească fiecare pas al partenerului de viață? Să fie logat în browser, apoi click pe Your Timeline, sortezi după ziua în care ea/el ți-a creat suspiciuni și poți afla cam fiecare pas. Din păcate pentru numărul apartamentului va trebui să mai sapi.


Mai în glumă, mai în serios, în cazul în care v-am speriat cu treaba asta, informațiile se pot șterge să știți, așa cum puteți deasemenea să și dezactivați întreaga treabă. Indicațiile sunt aici.

PS: Informațiile nu sunt valabile și pentru cei ce dețin un iPhone.

 

12 Shares:
5 comments
  1. Singura problema in toata chestia asta este Location History. Daca il ai off, cum e la mine setat, de exemplu, atunci Your Timeline e absolut inutil, pentru ca nu are ce sa iti arate 😀

    1. se poate si sunt sigur ca Google se foloseste de asta, dar nu-ti afiseaza in Timeline daca ai iPhone. Cel putin asa spun ei.

  2. Si ce nu stiu ei le spui tu … iar pentru asta nu ai nevoie decat de un cont pe o retea sociala si ceva mandrie prosteasca plus lauda de sine. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.