Șoc și groază! Următorul telefon va fi Samsung

Trăim într-o perioadă foarte frumoasă din punct de vedere tehnologic. Pe piață în acest moment există o varietate atât de mare de telefoane încât e păcat să nu mergi pe produsul care te satisface cel mai bine.

Uitându-mă la telefoanele prietenilor mei și urmărind modul în care ei se folosesc de ele, bag de seamă că sunt heavy user și unul al naiba de pretențios. Aparent pentru mine contează chestii pe care ceilalți nu dau două parale. E mai important modul în care telefonul îndeplinește un anumit task, gesturile și mișcările care sunt necesare pentru a selecta anumite opțiuni sau calitatea camerei în condiții speciale de iluminare decât calitatea bateriei. Telefonul meu oricum stă toată ziua la încărcat.

Pe toate gusturile

Vrei un smartphone foarte ieftin, mergi pe Allview sau Utok și te poți încadra în 300-600 de lei. E clar că nu vei beneficia de experiența unui terminal de top dar facebook rulează. Probabil un ecran slab, memorie puțină și un sistem care merge greoi.

Eu sunt pasionat și snob pe deasupra așa că fac eforturi să merg pe un flagship. Caut, în funcție de preț, un telefon care să mă atragă vizual, cu o cameră excelentă, să se miște bine și să aibă ecran amoled, cu un contrast puternic și care să-mi ofere un negru sănătos, nu variante de gri. Nu pun folie de protecție și nici husă nu folosesc deci neapărat gorilla glass.

Pe descriere se muleaza un Galaxy S6, dar asta și pentru că am o oarecare afinitate pentru brandul coreean. Are cea mai bună cameră de pe Android și cel mai bun ecran de pe orice smartphone. Rezoluția ecranului îți dă cumva impresia că imaginea iese peste sticlă și că atingi direct obiectul fotografiat.  Pentru mine probabil nu va fi varianta cu ecran curbat. Cost suplimentar ușor nejustificat, deși efectul pe care i-l dă telefonului e unic.

Înțeleg că bateria ține ceva mai puțin dar ar fi interesant de testat încărcarea wireless, capacitate cu care telefonul este deja investit.

iphone

De ce nu iPhone sau M9?

iPhone arată genial, are o cameră superbă dar folosește în continuare un sistem de operare ușor comunist. Eu sunt dependent de customizare și de widget-uri pe ecran. Apple e scump și nu-mi oferă asta.

Mulți laudă HTC M9 dar mie nu-mi place. E rotund pe spate și se comportă ca o barcă dacă încerci să tastezi ceva cât timp îl ții pe birou. Camera este probabil cea mai slabă din ce există pe un produs de top acum. În plus ecranul nu ma satisface.

LG G4 e drăguț dar are butoanele de volum plasate dubios și are ecran IPS, unde negru nu e negru. La Sony am impresia că au uitat să finiseze carcasa. Cât despre telefoanele pe Windows… nu se pune problema.

Partea frumoasa în discuție e că avem de unde alege indiferent de pretenții și dorințe, ca să nu mai zic de buget.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.