Impresii din Franța. Monaco (partea 2/3)

Despre Monaco ar fi multe de spus dar ar fi complicat să surprind asta într-un articol pe blog. Ar fi prea lung. Este de departe însă locul meu preferat din tot ce-am văzut până acum prin călătoriile mele. Clădiri frumoase, curățenie și bogăție. Mașini luxoase și ambarcațiuni private unicate.

Cinci despre Monaco

Monaco m-a impresionat. E clar. Dacă ar fi să-l descriu într-un singur cuvânt, acela ar fi opulență. În continuare, cu liniuță:

  • Trotuarele îți scârțâie sub adidas de curățenie. Clădiri mari, înalte, un peisaj diferit de Nice. Sunt multicele blocuri de 30 de etaje de exemplu.
  • Schimbarea gărzilor de la Palatul Princiar din Monaco, o paradă mult mai simplă și elegantă decât cea din Londra. Albul bate negrul, așa cum simplitatea bate caii englezilor. Mai ales după ce fanfara de la Buckingham alege să cânte New York, New York doar de dragul circului.
  • Nu mă pricep la mașini, dar în Monaco am înnebunit numărând super-mașinile de pe străzi. Rolls Royce? Am văzut vreo 10 în cele două vizite. Ferrari, Lamborghini, Lotus? Văzut. Un Maserati îmbrăcat complet (exterior) în catifea neagră cu finisaje de aur? Cum să nu. Văzut în parcarea Cazinoului.
  • Port are și Nice. Yacht-uri găsești parcate peste tot pe Coasta de Azur. Dar ce găsești în padocul din Monaco e de povestit nepoților. Cel mai tare din parcare era Symphony, un yacht de 102 metri, vreo patru etaje ce e deținut de al doilea cel mai bogat om din Europa. 150 de milioane de euro valoarea mașinăriei. Bani de pâine.
  • M-am distrat corespunzător încercând să urmez circuitul stradal de Formula 1 din Monte Carlo. Vibratoarele sunt vizibile. Am trecut la pas prin celebrul tunel al circuitului și am traversat strada prin acul de păr de la Grand Hotel. Fanii Formulei știu cu siguranță despre ce vorbesc.

În cazul în care nu ați văzut articolul de ieri despre Nice, link aici. Pentru mâine am pregătit două cuvinte despre Cannes. Scurt dar cuprinzător. Poze făcute cu telefonul mobil.

vacanta-monaco-franta-08 vacanta-monaco-franta-09 vacanta-monaco-franta-10 vacanta-monaco-franta-01 vacanta-monaco-franta-02 vacanta-monaco-franta-03 vacanta-monaco-franta-04 vacanta-monaco-franta-05 vacanta-monaco-franta-06 vacanta-monaco-franta-07

7 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.