Și tu îți setezi toate interfețele pe limba engleză?

La mine e o regula atât de bine împământenită că mă uit strâmb ori de câte ori văd un meniu în limba română. Nici măcar nu știu exact de ce.

Cred că în mare parte ține de obișnuință. Mă gândesc că atunci când am pus pentru prima dată mâna pe un mouse, Windows-ul nu era disponibil în limba română, prin ’96-’98 cred. Aceeași poveste cu primul telefon mobil pe care l-am avut. Greșesc?

O dată ce te înveți cu terminologia este foarte dubios să schimbi pe română.

O altă situație îmi trece prin minte. Se întâmplă adesea să caut pe internet o anumită setare de care am nevoie și îndrumarea este, evident, pe un meniu în engleză. Să adaptezi en-ro poate fi dureros pe unele interfețe și cred că o parte din vină o au și cei care fac traducerea și adaptarea termenilor.

Ca să nu mai zic că Engleza e mai faină și pentru că-ți permite adesea exprimări mai succinte. În română am impresia că de fiecare dată e nevoie de mai multe cuvinte de legătură și o mie de cratime să exprimi o idee.


Tu cum preferi, română sau engleză?

8 Shares:
7 comments
    1. Ce incerc sa zic e ca da, si eu la fel, tot din obisnuinta si pentru ca daca e in romaneste nu mai inteleg nimic din meniuri

  1. Nu reusesc nici cum sa ma descurc cu meniurile/interfata in limba romana la nimic, setez varianta in engleza fie si daca lucrez doar temporar, de unde si faptul ca nu ma impac deloc cu diacriticele. Sunt peste 20 de ani de cand sunt obisnuit asa sa lucrez, e greu ca dracu sa ma apuc sa “inteleg” in romana ceva …. :))

    1. la asta cu diacriticele, surpinzător dar m-am obișnuit foarte repede dar am găsit ok varianta de tastatură Romanian (Programmers).

      1. Eu am tot incercat, mai ales ca am bagat ceva presa in ultima vreme, dar pur si simplu simt cum ma incetineste atunci cand scriu ceva si e vorba si de ceva creatie in joc. Prefer sa scriu asa, iar dupa aia sa convertesc textul in unul cu diacritice, facand doar corectura necesara. Deh, calul batran, greu il mai inveti la ham. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.