Mai degrabă introvertit, decât extrovertit

A fi introvertit nu înseamnă a fi o persoană timidă, ciudată, sau mai știu eu, o fire depresivă și fără prieteni. Cel puțin nu neapărat. 

Probabil introvertiții din categoria de mai sus sunt cei aflați spre extremul definiției. Dar treaba asta cu introvertiți și extrovertiți nu se limitează la a fi de un fel sau altul, alb sau negru, ci poți fi la fel de bine și cumva.. între. Gen, oamenii normali. Doh.


Am o prietenă bună căreia îi place să aibă planuri în fiecare weekend.

Literalmente face ceva de fiecare dată. Ori are prieteni care îi vin în vizită 2 zile din capitală, ori merge ea la ei. Ieșiri la cabană, mici plimbări prin țară poate.

Ei bine, oricât de tare apreciez stilul ăsta de viață, am întrebat-o de multe ori:  tu nu obosești niciodată? Nu-ți dorești weekend-uri în care să nu faci nimic, să n-ai niciun plan?!

Asta pentru că, deși majoritatea consideră asta ca fiind o pierdere de timp, un weekend fără niciun plan este, de multe ori, weekend-ul perfect pentru mine. Este modalitatea mea de relaxare; așa simt eu că-mi încarc bateriile după o săptămână de muncă.

Sincer n-am conștientizat până zilele trecute că sunt mai degrabă spre latura asta a introvertiților, dar asta pentru că percepeam termenul greșit.

Am văzut însă video-ul de mai jos. Apoi, din curiozitate, am dat și de articolul ăsta și mă cam potrivesc, ce să zic.


Eu, introvertit?

Pentru că am prieteni și-mi place să-mi petrec timpul cu ei, poate din afară n-ai zice asta. Sunt foarte vorbăreț și dezinvolt, prietenos și foarte deschis și sincer, dar asta doar în preajma persoanelor cu care eu mă simt bine, nu cu toată lumea.

Cu toate astea, revenind puțin la articolul share-uit mai sus: îmi place timpul petrecut acasă, îmi plac weekendurile fără planuri. Nu-mi plac discuțiile de complezență, dar port mereu monoloage interioare și, de multe ori, nu răspund la telefon atunci când sunt sunat de o persoană apropiată (scuze Dobre și restul 🙂 )

Nu-s definiția introvertitului dar, cu siguranță, sunt mai degrabă spre latura asta decât cea a extrovertiților.


Tu de ce baricadă ești?

23 Shares:
6 comments
  1. Ești o persoană hotărâtă, de încredere și cu o personalitate puternică. Aprilie Ești o persoană emotivă și nu îți este rușine să o arăți. Oamenii te admiră pentru latura ta sensibilă și pentru faptul că poți să vorbești despre ceea ce simți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.