Îți faci duș dimineața sau seara?

Scriu acest articol din pură curiozitate. Sunt genul de persoană care merge clar pe varianta dușului de seară, dar știu că mulți nu ar fi de acord cu mine, pentru că revigorare de dimineață sau mai știu eu ce. Mergând pe ideea că suntem împărțiți în două tabere distincte vă propun să vă justificați alegerea în comentarii.

Bănuiesc că treaba asta ține mult și de obișnuință, de modul fiecăruia de viață, de job sau cum am fost crescuți. Din discuțiile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu prietenii mei tind să concluzionez că majoritatea celor care aleg să facă duș de dimineața sunt fete, și asta pentru că probabil noi, bărbații suntem ceva mai leneși.

[alert type=”success” close=”true”]Biciclești? Vezi oferta zilei de biciclete fitness[/alert]

Tot în categoria dușului de dimineață intră probabil și cei care practică sport, mi se pare normal să treci pe sub apă dacă mergi la sala de forță la prima oră a dimineții.

Așa cum am spus eu merg pe ideea dușului de seară și pare singura variantă care mă coafează. Excepțiile sunt atât de puține în ceea ce mă privește încât nu-mi aduc aminte două momente în care am ales altfel.

Cred că parte din decizia de a mă spăla târziu în noapte este lenea care mă descrie dimineața devreme. Nu m-aș trezi cu o jumătate de oră înainte doar pentru să fac duș nici să mă bați. Apoi mai cred că e important să intru curat în așternut după o zi în care am transpirat și-am trecut printr-o mie de medii: de la birou, în baruri și cafenele, mijloace de transport șamd.

La care mai pui că în anotimpul rece e super periculos să ieși proaspăt spălat pe cap, și cred că riscul nu e mult mai mic dacă îți usuci părul pe fugă înainte să ieși din casă.

Dar ăsta sunt eu. Tu ce preferi? Justifică-ți alegerea în comentarii! Hai să punem de-o discuție matinală 🙂

9 Shares:
17 comments
  1. Duşul de dimineaţă, pentru că noaptea transpir, mă încing de la pătură/aşternut şi nu suport să plec la muncă nespălat

  2. fiind o persoana destul de activa, nu pot sa zic ca am o preferinta, insa cred ca in majoritatea cazurilor dimineata. poate si in mijlocul zilei daca e cazul 🙂

  3. ce de bărbați matinali. deci pe de o parte îmi distrugeți mitul, pe de altă parte îmi dau seama că sunt mai leneș decât voi. Sportivilor 🙁

    Fetele s-au speriat de subiect și nu intră în polemică :))

  4. Eu fac dus seara. Prefer dimineața să dorm mai mult, ținând cont cât timp îmi ia să mă pregătesc de muncă ( machiaj+coafura+îmbrăcat) prefer să las pe seara dusul. Un alt motiv ar fi riscul de răceală 😀
    Eu prefer să nu risc :))

  5. nici eu nu am regula dar as putea spune ca de cele mai multe ori seara. dimineata poate in proportie de 25-30%.

  6. Damn! Am citit si eu “articolul” ce ar fi trebuit sa se numeasca “Iti faci dus? Dimineata sau seara?” si am ramas profund impresionat. Daca ar fi sa fac o analiza pe text, am identificat tema ca fiind dusul, insa motivul pentru care ai scris tu asa ceva cred ca numai tu il poti intelege. Am mai identificat alegoria dintre dimineata si seara, dintre curat si murdar, sanatos si ne…sanatos…incertitudinea…mitul gripei de sezon si cauzele ei. Daca scriitorii nostri ar fi fost intr-atat de patetici cred ca nu s-ar fi incumetat sa publice ceva….vreodata…fara suparare dar nu te “coafeaza” astfel de articole. Succes pe viitor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.