Joga Bonito în curtea școlii, nu pe terenul de fotbal

V-ați gândit vreodată de ce fotbaliștii cu reale calități tehnice nu încearcă “mai mult”? Pentru că eu m-am gândit. Am pus însă mereu treaba asta pe seama încărcăturii meciului și, poate, pe recomandările venite de la antrenor. În ideea de “hai să fim eficienți” și vedem apoi și cu floricelele.

Las un video mai jos.

Neymar, aflat în tușă, încearcă să treacă de doi fotbaliști cu o braziliană. În urma acestui gest arbitrul îi atrage atenția că ceea ce face el este lipsit de respect. Mă rog, discuția degenerează puțin și fotbalistul primește galben (pun asta aici descrierea că mă aștept să dispară videoul de pe twitter la un moment dat).

Uluitor, nu? Și nu e prima dată când văd asta la nivel înalt. Pe vremea când Douglas Costa juca pentru Bayern țin minte că i-a sărit presa în cap după aceeași fază. Atunci a ajuns omul să-și ceară scuze în social media pentru gestul lui tehnic.

Vă întreb, este gestul lipsit de fairplay? Dacă da, de ce?

Execuția este clar una dificilă și nu poate fi realizată ușor de toată lumea. Dar la fel este și trimiterea mingii în poartă din foarfecă, nu? Avem și altele: bicicleta, elastico, rabona. Cu toate astea, cele din urmă sunt bine venite pe terenul de fotbal. Unde stabilim limita asta între ok și lipsit de respect? Sau, ar trebui să fie stabilită o astfel de limită?

E absurd. Încercăm să oprim ceva ce ar trebui încurajat.


Sunt întrebat adesea de ce îl îndrăgesc atât de tare pe Neymar. Că a trădat clubul catalan și, poate, prietenia cu Suarez și Messi. Că simulează. Că petrece mult și are prieteni dubioși. Dar e singurul care îmi aduce aminte de Ronaldinho. D-asta! Fără să-l compar cu Dințosul, este singurul fotbalist care aduce Joga Bonito în iarbă la nivelul ăla de joc.

1 Shares:
3 comments
 1. Ar trebui sa fie ok sa faca zeci “scheme” / meci cel putin din partea arbitrului.
  Daca jucatorii adversari se enerveaza si te faulteaza ar trebui sa fie sanctionati cu cartonas.
  Acum daca o faci la 5-0 nu esti vazut prea bine….
  S au intamplat ambele in meciul asta.
  Neymar nici nu a fost vazut bine, iar un dobitoc de la “ăia” a luat 2 cartonase galbene la scorul de 5-0…cat de dobitoc sa fii?

  1. eu pot înțelege că e frustrant. Se numește neputință. Și eu mă mai oftic așa.
   Dar să “interzici” așa ceva… unu e mai bun și joacă după regulile jocului. ncsf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.