Lightroom sau VSCO pentru pozele de pe Instagram?

Tot timpul am încercat să fiu atent la ce fotografie ajunge pe Instagram. Am pozat, tăiat, modificat, editat și colorat înainte să dau publish. Ce voiam să întreb, voi cu ce editați pozele înainte să le urcați pe Instagram?

Aș fi recunoscător dacă ați arunca un ochi pe contul meu de IG. Dacă vă place dați follow.

Cum editez eu pozele înainte să ajungă pe Instagram

La mine flow-ul s-a schimbat de câteva ori. La începuturi am editat direct în IG, dar mi-am dat seama repede că sunt destul de limitat. Apoi am căutat și-am trecut prin multe alte aplicații de editare pe mobil, dar se făcea cumva că mereu mă întorceam la VSCO. Drept urmare o vreme asta a fost aplicația mea principală de editare, și a mers foarte bine.

Apoi mi-am luat aparat foto (d-ăsta) și-am ajuns să-mi doresc mai multă libertate, așa că am trecut la editarea pe PC cu ajutorul Lightroom. Aici posibilitățile sunt infinite dar nu-i treabă ușoară și ajunsesem să editez culorile de bază, luminozitatea, crop și claritate, apoi exportam poza și-o treceam tot prin VSCO înainte să ajungă pe IG. Știu că sună complicat și ilogic, dar ăsta a fost workflow-ul pentru o perioadă.

click pe poză pentru mai multe detalii

În ultima vreme am editat direct pe PC și doar în Lightroom. Îmi luasem niște șabloane pentru Lr de pe net, dar n-a ieșit ce-am vrut. De aici și activitatea mai slabă pe profil, plictiseala, comoditatea șamd.

Mă rog, sunt din ce în ce mai tentat să revin la VSCO, și doar editare pe mobil, dar nu sunt convins nici eu.

9 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.