Londra: prețuri, transport și alte impresii

Vacanța din Anglia s-a terminat exact așa cum mă așteptam, foarte repede. Au fost patru zile (defapt vreo trei dacă nu mai pun la calcul ziua de duminică) în care am făcut cam tot ce ne-am propus dar fără să alergăm printre obiective să ne întoarcem de acolo rupți de oboseală. Am lăsat în urmă atâtea obiective ca să ne asigurăm că va mai fi și o a doua oară.

Voi reveni cu câteva articole mai detaliate despre scurta mea vizită din Londra dar ca să nu vă las cu mâna întinsă m-am gândit să aștern câteva impresii generale, așa la cald.

Orașul și oamenii

Primul impact cu Londra a fost din punct de vedere arhitectural și am fost foarte surprins să constat că orașul este în plină modelare. Sunt sute de șantiere și de macarale ce ajută la ridicarea unor clădiri noi, moderne fix în gura târgului. Orașul reprezintă un contrast de stiluri, dimensiuni și forme, cu sedii de metal și sticlă ce-ți oferă de multe ori impresia că nu-și au locul printre fațadele de cărămidă foarte mișto ale clădirilor vechi.

Orașul mi s-a părut foarte relaxat și deloc aglomerat, faptul că am vizitat Londra în extra sezon a reprezentat probabil un factor important. Pe străzi dai de tot soiul de oameni, foarte mulți indieni și tineri care aleargă. Ca prin orice oraș turistic pe care l-am vizitat în afară, și în Londra am găsit niște servicii ireproșabile, cu barmani atenți și chelnerițe zâmbitoare, oricând dornici să te ajute cu o recomandare sau o informație utilă.

Transportul și prețurile

Prețurile sunt ca în orice oraș mare din Europa cu singura diferență, aici totul e în lire și nu în euro. Deci diferența o face probabil paritatea euro-liră care duce moneda britanică undeva la plus 20-25% față de cea europeană, ceea ce într-adevăr nu e de ici de colo. Cred eu că te poți descurca liniștit și cu un buget restrâns, depinde foarte mult de stilul fiecăruia.

[alert type=”success” close=”true”]Vrei să susții blogul? Cumpără de la eMag folosind link-ul ăsta.[/alert]

Dacă cu mâncarea te mai descurci, transportul mi s-a părut cu adevărat scump. Ca să compar puțin, noi am cheltuit într-o zi jumătate pe transport cam cât am dat într-o săptămână în Barcelona. Uriaș.

Voi face un articol separat cu prețurile din Londra și cu bugetul pentru un city break cândva zilele următoare.

Vremea în Londra

Noi ne-am rugat să nu plouă și ne-a ieșit, ba chiar joi și vineri am prins destul de multe minute și cu soare. Maxima a fost undeva la 6-7 grade dar temperatura mai creștea puțin ori de câte ori ne încălzea câte o rază de soare.

Sâmbătă am stricat prietenia cu Londra pentru că a început să bată vântul. Cele 6 grade se simțeau probabil vreo 2 așa că ziua am petrecut-o mai mult pe la interior.


Un oraș frumos pe care mă bucur că am reușit să-l văd, poate mai frumos decât Parisul. Revin cu articole mai pe larg zilele următoare.

1 Shares:
5 comments
  1. Nu as zice ca e mai frumos decât Parisul. Vreau sa îl mai vad odată și apoi discutam :d

  2. Ce face Londra cu adevarat speciala este atmosfera,vibratia multiculturala,evenimentele si mentalitatea. Oricum va mai fi o a doua oara,nu? 🙂

  3. Londra este un oraș fascinant pentru cei care îl vizitează pentru prima oară și continuă să rămână fascinant și pentru cei care descoperă succesul în Anglia. Pentru cei care se lovesc de bariera lingvistică sau profesională, Londra va fi doar un oraș scump, rece și neprimitor. Sper să vă găsiți echilibrul și să atingeți succesul în Londra. Oportunitățile chiar sunt nelimitate, iar imaginația și ingeniozitatea personală vă poate aduce beneficii profesionale și implicit materiale uriașe. Bucurați-vă pe deplin de fiecare clipă pe care o petreceți în minunatul oraș de pe Tamisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.