De ce ai mai mult de o adresă de email personală?

Vorbeam zilele trecute cu niște prieteni care-mi spuneau că ei au fiecare câte trei adrese de email pe care le tot folosesc și voiam să dezbatem puțin asta. De ce ai avea nevoie de mai mult de o adresă de email personală?

Prima adresă de email mi-am făcut-o în clasa a noua cu ajutorul unui coleg de clasă. Atunci eram fascinat că aveam o adresă personalizată unde puteam fi contactat pe internet.

A fost @hotmail.ro. Dintr-un motiv încă necunoscut mie am pierdut adresa aceea și am trecut pe @yahoo.com pe care am folosit-o cu pasiune până după terminarea facultății: Y!M era la putere atunci. În timp însă emailul de la Yahoo s-a manelizat într-un mare fel: colorat și plin de zgomot.

[alert type=”success” close=”true”]Card cadou de la eMAG?[/alert]

Ajunsesem la un moment dat să-mi pierd zeci de minute pe zi doar ștergând spamurile de pe mail, așa că am trecut pe gmail: mult mai curat, atât din punct de vedere al design-ului cât și al conținutului. Detectorul lor de spam mi se pare genial.

Revenind la subiect, am o singură adresă de email: rivionze at gmail punct com și o folosesc ca adresă de contact electronică și ca modalitate de înscriere pe te-miri-ce-siteuri. E inclusiv pe CV (știu, nu e elegant, dar e comod să știți).

În caz că se întâmplă ceva am numărul de telefon pus ca și măsură de securitate, deci nu e nevoie de o adresă secundară pentru asta. De ce aș avea totuși două sau trei adrese de email? Una pentru spam, alta pentru site-uri. Una pentru CV, alta pentru blog. Păi așa?


Tu câte adrese de email ai? În cazul în care răspunsul este >1 poate mă ajuți și cu o argumentare 🙂

 

1 Shares:
5 comments
  1. Doua. Una pentru blog in care intra spam, comunicate si toate balariile si una cu mai putin spam. Din cauza ca am vrut sa am toate serviciile de la Google intr-un loc am facut mutarea asta…
    Aveam adsense pe alt mail…

  2. Ar fi trebuit sa pui rivionze at gmail.com ca poate dai de niste crawlere care iti ia adresa in baza de date, si apoi te trezesti cu zeci de spamuri pe zi cu nu stiu ce produse miraculoase. Eu folosesc in principiu 2 adrese de mail principale, cea personala este pe yahoo si nu o share-uiesc in online si nu prea fac conturi cu ea, si alta este pe gmail pe care o folosesc sa fac conturi la diferite servicii online, ma abonez la anumite oferte care imi plac, deci cum s-ar spune o folosesc ca adresa de lucru. De asemenea mai folosesc adresa de la domeniul blogului pe care o redirectionez catre mailul personal. In unele cazuri mi se pare mai profi, mai oficial folosirea adresei de pe domeniul blogului.

    1. m-am gândit nu o dată să-mi fac o adresă de genul, dar am tot ocolit gândul tot din ideea de comoditate.

      PS: am modificat in articol 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.