Man City mi-a dovedit că nu e echipă mare

Sunt barcelonez, dar mă uit mai mult la Premier League decât la campionatul din Spania. Cele două campionate sunt foarte diferite iar Premier League îmi oferă tot ceea ce-și poate dori un fan al fotbalului. Bani investiți în fotbaliști de calitate, antrenori de calibru și joc foarte alert, cu puține întreruperi.

Mă uit săptămânal la cel puțin două meciuri din Anglia. N-am o echipă de suflet, dar simpatizez Chelsea și City și știu că-mi displace United.

Lupta la titlu e superbă, de la an la an. Anul ăsta are însă ceva special. Pep, Klopp și Mourinho, trei antrenori care nu mai necesită prezentări, se întrec din postura de antrenori ale echipelor din vârf.


Visam la un an al lui City, dar în schimb Pep nu reușește să găsească formula câștigătoare.

Probabil că-i vina lui, nu știu, dar o doză de ghinion are cu siguranță. Dar asta nu e suficient să explici rezultatele slabe. Și nu atât rezultatele cât jocul echipei.

M-am uitat la meciul cu Everton. A fost 4-0, o umilință la nivelul descris de scorul de pe tabelă. Joc slab, plicticos, fără ocazii clare de poartă. Everton cu patru șuturi pe poartă din cele cinci totale, înscrie de patru ori, și-l trimite pe Pep în zona gândurilor gri.

City nu e o echipă mare, niciodată nu a fost una. Pe plan internațional cel puțin. Dar asta e ideea, Pep trebuie să-i ducă acolo sus. Dar pretențiile sunt enorme, așa că ceva trebuie să se schimbe repejor. Prima dată jocul, că rezultatele vin.


Pe partea cealaltă Chelsea își face treaba. Joacă un joc frumos și dă de pământ cu Leicester la ea acasă. Chelsea e lider detașat și din ce în ce mai probabil campioană.

Ah.. Ce meci la United cu Liverpool. Superb! 🙂

foto © Manchester City Stadium Tour

1 Shares:
4 comments
    1. Aici discuția e deschisă și tine mult de preferințe și subiectivism. Eu îl apreciez, mulți o fac, dar asta nu înseamnă că Pep nu are și contestatarii lui.

    1. Mi-am schimbat o grămadă de obiceiuri de-a lungul vremii, dar nu cred că voi renunță vreodată la fotbal. Gusturile le-am schimbat. No more echipa națională, no more Steaua și Liga 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.