Mi-am pus SSD. Zici că am laptop nou

V-am ascultat sfaturile de pe articolul anterior și mi-am pus SSD pe laptop. Well, da, laptopul se mișcă mult mai bine acum și sunt super mulțumit de decizie. S-au mai dus din reținerile de a porni calculatorul dacă am doar câteva minute de pierdut.

Ajunsesem să-mi fie târșă să dau drumu la un download dacă voiam să deschid și 3-4 taburi în Chrome. Cam atât de nasol se mișca al meu Toshiba.

Ciudat e că Windows-ul era instalat destul de recent, deci nici măcar chestia asta nu-mi oferea o explicație. Am vrut și vreau să-mi schimb laptopul, dar acum nu e momentul. Financiar vorbind.

Drept urmare am mers pe recomandarea tuturor celor din jur. Nu RAM, dar pune un SSD în locul hardului original. Mi-am luat d-ăsta

Merge țiplă. Acum, știu, comparația e puțin trasă de par pentru că oricum am Windows nou și ar fi mers oricum mai bine doar cu format, dar e mai mult de atât. De la apăsarea butonului de start, laptopul are nevoie de doar 16 (!!) secunde să fie 100% funcțional. Încă două secunde și am deschis și Chrome.


La cât de mult îmi place tehnologia, poate suna ciudat că abia acum conștientizez puterea SSD și că abia în 2016 fac mutarea, dar așa stă treaba.

Sunt un iubitor al tehnologiei din perspectiva utilizatorului. Nu-mi place să întru în detaliile de sub capotă. De treaba asta murdară s-a ocupat RHR Brașov.

Articol scris de pe un Toshiba, i3, 4GB RAM și SSD de 120. 🙂 

1 Shares:
5 comments
  1. Eu am mers pe o soluție mai ieftină, mi-am instalat Ubuntu și merge mult mai ok. Am în Chrome 5-10 taburi deschise mai mereu și vreo 6 în Firefox(câteva text-based games). Și nu se blochează.

    Am un Lenovo G510(i3, 4gb ram) vechi de 2 ani și n-am de gând să fac upgrade până prin vară. Poate voi trece și eu pe SSD mai încolo 🙂

  2. Si eu am tot un I3, un HP pe acelasi SSD de 120GB prezentat de tine. Sincer, este diferenta foarte mare intre SSD si vechiul HDD care era lent si se incalzea. Dupa cateva luni i-am facut upgrade si la rami, de la 4GB la 8GB si sincer in momentul asta chiar sunt multumit de laptop.

  3. Eu zic ca da, la mine se vede diferenta. In general nu fac prea multe pe laptop, editari video sau alte chestii ca sa-l pun la treaba, insa inainte de upgrade numai mozilla imi tinea 80-90% ocupati din ram, acum cel mult 45% si in general se misca mai bine. Daca te hotarasti sa cumperi, sa iei placute la fel si sa fii atent la frecventa, ia cea mai mare frecventa suportata de laptopul tau. Cel mai bine este sa faci proba cand cumperi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.