La următoarele comenzi promit să fac mici donații către Fundația eMAG. Să vă zic de ce.

Zilele trecute vă ziceam pe facebook că am fost la un eveniment numit “Performanța în educație: implicare locală și responsabilitate socială”. Ei bine, treaba asta m-a mișcat într-un fel de am promis că la următoarele comenzi pe eMAG nu voi mai ocoli butonul de “donează” chiar și dacă va fi vorba de 1 leu. Vă propun să faceți același lucru.

Evenimentul a fost adresat olimpicilor brașoveni care s-au pregătit în cadrul Centrului de performanță „Hai la Olimpiadă” din Brașov.

Atâția olimpici pe metru pătrat nu am văzut vreodată. Sper să nu greșesc dar era un tip de clasa a 7-a care avea deja vreo cinci participări la olimpiadele naționale de matematică și fizică și cam tot atâtea medalii și premii speciale. Ei bine, și cam toți copiii prezenți aveau un CV cu care se puteau lăuda deși majoritatea erau încă în școala generală.

Mă rog, la eveniment au fost mulți copii deștepți și părinți mândri de rezultatele celor mici. Mi-a plăcut pasiunea cu care fiecare a vorbit despre realizările personale chiar dacă emoțiile erau clar vizibile dar tare aș fi curios de un follow up în, să zicem 10 ani. Aș fi tare dezamăgit să știu că dintre ei mulți nu au reușit să transforme din energia și mintea lor sclipitoare în lucruri cu adevărat mișto și o carieră frumoasă, chiar și în afara țării.


„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care îi pregătesc să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. 302 de elevi au fost pregătiți în centrul din Brașov sub îndrumarea a 35 de profesori numai în 2015.

Așa cum am mai zis, data viitoare promit să donez, pentru că acum înțeleg importanța fiecărui leu donat pentru educația copiilor ăstora talentați.

1 Shares:
2 comments
    1. Eu și dacă ajung să iau din altă parte, research-ul tot pe emag îl fac. Mi se pare genial și nu mă obosește navigarea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.