Mișto Narcos (Netflix) dar…

Văd din ce în ce mai puține seriale din simplu fapt că timpul nu-mi mai permite. Bine, timpul liber e același doar că l-am împărțit diferit în ultima vreme. Văd filme, poate mai multe ieșiri dar cu siguranță mai mult timp pe Xbox, jucând una alta. 

Urmăresc activ, dintre serialele care încă rulează, House of Cards, True Detective și The Big Bang Theory. Ba chiar la unele din ele sunt puțin în urmă, dar am simțit nevoia de ceva nou, așa că am văzut Narcos.

Poate te interesează și: Am renunțat să mai urmăresc Suits

Știam informații minimale despre Pablo Escobar și regatul pe care l-a construit în Columbia așa că am luat serialul ca pe un documentar. Conform agentului DEA care a colaborat cu producătorii, serialul prezintă undeva la 50% întâmplări conforme cu realitatea.


Povestea e senzațională, dar ca realizare cinematografică n-aș zice.

De exemplu, tot creat de Netflix, House of Cards pare din altă ligă. Filmare, montaj, imagine, poveste. Tot. L-am luat eu ca pe documentar, dar parcă a și arătat ca unul, și asta nu e neapărat o laudă.

Cumpăra lunar elastice de peste o mie de euro doar ca să lege banii câștigați

Altfel, puterea pe care a avut-o Escobar ne-o putem doar închipui.

Omul a fost deștept și și-a creat un imperiu de pe urma unei pulbere albă cu care a controlat 80% din lumea drogurilor în anii ’80. Bineînțeles cu mită, crime macabre și spălare de bani.

Banii i-au adus putere și-o armată de sicarios pregătiți să moară pentru el. Cumva paradoxal, în sezonul doi am cam ținut cu el. Deși știam că va muri, modul cum s-a terminat totul mi-a lăsat mai degrabă un gust amar.

Nasol, de la bogăție la sărăcie lucie. Odată înconjurat de o armată de mercenari, moare singur, alături de cel care i-a fost, pe final, șofer.


Am simțit că serialul a accelerat foarte tare acțiunea în sezonul unu unde au comasat întâmplările a 10 ani plus. Decăderea imperiului, care face subiectul sezonului doi, s-a petrecut cumva în ultimele 18 luni ale lui Pablo.

Cu toate astea mi-a plăcut Narcos. Mi-a plăcut mult, dar întrebarea e fără Pablo are sens un nou sezon? Sunt anunțate alte două.

Puțin follow-up nu strică, din același principiu, sunt curios de perioada imediată post Escobar. Dar chiar să văd ce-a făcut cartelul din Cali în alte două sezoane, parcă nu.

Vă las cu un mic infografic Pablo vs El Chapo, descris frumos aici.

1 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.