Mi-am monitorizat somnul pentru 5 zile cu o aplicație pe mobil

Dorm destul de neliniștit în general. Mă răscolesc, mototolesc așternutul și visez aproape în fiecare noapte. Treaba cu visatul mă obosește destul de tare și, din curiozitate, mi-am instalat o aplicație pe mobil să văd dacă pot învăța ceva după utilizare.

N-am fost niciodată bun la capitolul somn. Sunt genul de persoană care se trezește repede chiar și după o noapte de nesomn. O dată că nu mă odihnesc corespunzător în timpul zilei, și apoi mă mai și oftic dacă-mi pierd toată ziua dormind.

Încerc să strâng șapte ore de somn în fiecare noapte. În timpul săptămânii mă trezesc la 8 iar în weekend, de obicei, pe la un 10.

Să vă spun de aplicație.


Se numește Sleep as Android și face un grafic al somnului bazat pe mișcările corpului din timpul nopții. Aplicația poate monitoriza și înregistra și sunetele scoase, dar credeți-mă treaba asta e cu adevărat dubioasă.

Am înregistrat sunetele doar în prima noapte, când se aud o mulțime de foșnete, dar niciun sforăit. Phew.

Cât despre calitatea somnului, aș putea spune că am dormit mai liniștit atunci când am reușit să strâng 8 ore de somn. Ceva normal ați spune, dar mi se pare interesant că se vede asta și pe o simplă aplicație.

Zilnic tind să mă răscolesc serios după ora 6 dimineața. Probabil atunci e perioada în care visez tot felul de tâmpenii. Dacă vă uitați pe diagramă, chestia asta se repetă în fiecare dimineață. Mna, poate unii sunteți mai norocoși și nu visați atât de des. :))

Datele ar fi probabil ceva mai precise dacă aș fi legat aplicația la o brățară fitness, dar n-a fost cazul acum.


Dacă sunteți la fel de curioși precum am fost eu și vă instalați aplicația, poate reveniți cu impresii după câteva zile de folosire.

monitorizare-somn-grafic

10 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.