Nasoale: s-a rupt Messi

Messi s-a accidentat la genunchiul stâng și va sta departe de gazon între șapte și opt săptămâni. Cel puțin așa spun doctorii Barcelonei care au dat verdictul: ruptură de ligament. Va reveni probabil undeva la începutul lunii decembrie, însă, va fi suficient cât să-și păstreze șansele intacte în lupta pentru Balonul de Aur?

Chiar vorbeam zilele trecute cu un amic, și spuneam că în viața unui fotbalist sunt foarte multe variabile care decid nivelul de performanță la care ajunge. E vorba de tărie de caracter, muncă foarte multă, profesionalism dar și o găleată de noroc. O parte din succesul acestor mari coloși, care sunt astăzi Messi și Ronaldo, este datorat și faptului că niciunul nu a avut vreo accidentare serioasă în carieră. Se spune că Ronaldo (brazilianul) nu a mai atins potențialul la care se așteptau alții după accidentarea din perioada Inter. Unde ar fi ajuns Larsson, Cisse, Ramsey sau Eduardo fără accidentările ălea oribile?

Şi, cum parcă am cobit, Messi a ieșit astăzi accidentat și va lipsi până la două luni. Nu este o perioadă neapărat lungă dar, în cazul lui Messi, mi se pare o eternitate. Echipă trece printr-o perioadă grea. Rezultatele nu sunt din cele mai rele, dar jocul nu merge. Ceva nu se leagă. Jucătorii veniți din La Masia să umple lotul foarte slab populat al Barcelonei nu mai sunt la nivelul la care erau odată. Munir nu e Pedro, Sergi Roberto nu e Xavi, așa cum Sandro nu e atacantul care să-l înlocuiască pe Suarez când prinde vreo zi proastă.

Vrem, nu vrem, Messi va pierde El Clasico, câteva meciuri bune în Champions League și, o dată cu asta, probabil și din șansele de câștig al unui nou Balon de Aur. Exact acum când toate vocile îl dădeau, ca sigur, câștigător al celui de-al cincilea trofeul din visteria sa.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.