Noaptea devoratorilor de publicitate: 5 reclame care mi-au atras atenţia

În weekend am fost la Noaptea devoratorilor de publicitate susţinut de Cityplex în Braşov şi trebuie să recunosc că a fost o experienţă interesantă. Am urmărit ceva mai bine de trei ore de publicitate fără să mă plictisesc. Să reţinem, acasă ocolesc cât pot orice spot publicitar, dar aici e altfel.

Cum vă spuneam şi în articolul anterior, evenimentul promovează publicitatea ca pe o formă neconvenţională de artă şi divertisment, şi vă spun sincer că au fost reclame la care s-a râs copios exact ca la un film bun de comedie. Au fost patru calupuri de publicitate presărate cu pauze de baie, băutură, popcorn şi muzică.

M-a suprins faptul că sălile au fost pline chiar dacă a rulat în paralel în toate cele trei săli ale cinematografului. Eu am ajuns pe la zece şi am plecat pe la trei şi ceva dimineaţa iar lumea părea încă în formă. Eu venisem după o săptămână dificilă aşa că n-am rezistat decât la trei din patru calupuri de publicitate.

[alert type=”success” close=”true”]Genul ce smartwatch pe care l-as incerca: Ceas Samsung Gear S[/alert]

Marea majoritate a spoturilor publicitare prezentate au fost din anul 2014, o parte semnificativă din 2013 şi 2015 şi încă vreo două-trei ceva mai vechi (una a fost de prin anii ’70 , dacă nu mă înşel). E prima mea noapte de publicitate şi recunosc că nu ştiam exact cum e formatul serii (mai departe de împărţirea pe calupuri de câte o oră) dar mi-ar fi plăcut să fie o oarecare organizare pe categorii de publicitate. Tot interesant era să cupleze cumva spoturile publicitare în funcţie de anul apariţiei, poate o evoluţie a advertisingului în România (şi nu numai) din ultimii 20 de ani că doar era un eveniment aniversar.

N-am avut asta dar a fost o selecţie bună. Au fost spoturi publicitare total noi pentru mine şi din categorii variate. Multe au fost comice şi am râs cu poftă, altele mai triste dar acompaniate de un mesaj cu un puternic impact emoţional. Pana una-alata eu am facut o selectie de 5 reclame care mi-au atras atentia.

PS: să urmăriţi trupa Obligo. Sunt nişte băieţi care au făcut un număr de improvizaţie foarte tare într-una din pauze.

1. Selfie-urile sunt la moda, nu?

https://www.youtube.com/watch?v=JStpgRJ_3CM

2. Eu sunt maxim de acord cu reacţia copilului. Mă simt cumva acolo.

3. Reacţia copilului e genială. Ideea e bună.

4. Super creativă.

https://www.youtube.com/watch?v=4blYE1Z7ODY&index=5&list=WL

5. Pentru că dragoste şi Crăciun.

https://www.youtube.com/watch?v=iccscUFY860&index=3&list=WL

Bonus:

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.