Nota mea: 5/10 – Goosebumps (2015)

Um film numai bun de văzut într-un weekend în care n-ai chef să-ţi strici buna dispoziţie cu o producţie dramatică. Goosebumps este o comedie fantasy cu tot felul de monştri care ies din cărţile celebrului autor de române horror pentru copii, R. L. Stine.

Filmul este slăbuţ dar nu pot spune că m-a dezamăgit prea tare. E uşor să te adaptezi la tipul filmului când ştii la ce să te aştepţi. Goosebumps este pentru copii şi nu neapărat. Ca să înţelegeţi exact genul filmului o să-l caracterizez printr-un singur cuvânt: Jumanji. Da, povestea e foarte asemănătoare cu cea a filmului din 1995 pe care l-am tot văzut la Pro Tv în copilărie.

[alert type=”success” close=”true”]Citeste si: Noaptea devoratorilor de publicitate vine în Braşov. Ne vedem acolo![/alert]

Aici tipul nou mutat în oraş se întâlneşte cu tipa hot de alături. E o puştoaică de 18 ani, nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe (nu are 13 :)) Tatăl copilei e un autor celebru de cărţi de ficţiune şi ţine monştri creaţi încuiaţi cu cheia în manuscrisele din bibliotecă. Vecinul se îndrăgosteşte de tipă şi apoi ajunge să-i deschidă cărţile, de aici şi nebunia. Sunt eliberaţi: o păpuşă malefică de lemn (vorbitoare), un om invizibil, o grămadă de pitici de grădină, un vârcolac mare şi păros, un om al zăpezii şi nu numai.

Cică firul epic ar fi cumva creat în jurul personajelor create de adevăratul Stine dar puse într-o poveste nouă. Nu se leagă toate chestiile de aici şi poate de asta spun că e un film slăbuţ dar e numai bun pentru copiii care nu se sperie când se stinge lumina. Povestea e cu happy end chiar dacă regizorul alege să menţină puţin tensiunea cu un twist la final.

Am stat şi m-am gândit destul de mult. Iniţial dădusem 6 (cu indulgenţă) după care m-am răzgândit pentru că aş fi făcut o oarecare defavoare unor filme de 6 care au fost peste (vezi Legend).

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.