Nota mea 8/10: The Hateful Eight

Două filme voiam să văd neapărat acum în ianuarie: The Hateful Eight și The Revenant, primul datorită lui Tarantino, cel de-al doilea pentru Leonardo DiCaprio. Azi-noapte am mers în cinema să văd filmul lui Tarantino și am primit exact ceea ce așteptam. Un film foarte bun pe care îl notez cu 8/10.

Lista de filme pentru începutul lui 2016 nu se rezumă doar la cele doua titluri. Anul ăsta, ca în fiecare din ultimii patru-cinci ani, voi face tot posibilul să văd toate filmele nominalizate la Oscar până la gala de decernarea a premiilor, așa că pe watchlist și-au mai făcut loc încă vreo zece filme. Dar le luăm pe rând.

Azi-noapte am văzut The Hateful Eight. Este un soi de western combinat cu momente dramatice și comice deopotrivă ce se petrece la câțiva ani după Războiul Civil american undeva în ținutul friguros al Wyoming-ului.

Filmul cu numărul 800

Este al optulea film al lui Tarantino și mi-a plăcut că mi-a oferit exact ceea ce îmi doream de la el: scene de violență cu vărsare de sânge într-un stil parcă desprins din benzile desenate, dialog extrem de complex bazat pe foarte multe detalii și un fir epic întortocheat.

Filmul are aproape trei ore, dar la vizionare nu mi-a lăsat impresia asta. Samuel L. Jackson, aflat la a șasea colaborare cu Quentin, își face meseria foarte bine și conduce filmul de la un capăt la altul. Nu a prins nominalizarea la Oscar, dar nici nu cred că a dezamăgit criticii, care au fost mai degrabă mișcați de treaba făcută de Jennifer Jason Leigh în rol secundar.

Mi se pare interesant că Tarantino nu a prins totuși nominalizare pentru regie, ceea ce înseamnă că bătălia de anul ăsta pentru Oscar este una solidă. Rămâne de văzut.

Și uite așa am bifat și filmul cu numărul 800. The Hateful Eight reprezintă filmul 800 pentru mine, numărul 8 pentru Tarantino pe care l-am notat cu 8/10.

Pentru fanii genului aș spune că filmul s-a ridicat la nivelul lui Django, dar sub Inglourious Basterds, care rămâne filmul meu favorit din visteria lui.

6 Shares:
1 comment
  1. pe cei 8 odiosi l-ai supraevaluat. nu mi-a placut faza homofoba si nici unele chestii transmis subtil. rasism, sex si violenta…tarantino a facut filme beton iar Django Unchained e cel mai bun din ultima perioada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.