Cum mi-am dat seama că nu mai avem echipă națională de fotbal

Unul dintre defectele mele, pe care mi le asum, este acela că nu sunt un naționalist, din nici un punct de vedere. Prin urmare nu țin cu naționala României la fotbal doar pentru că e România, ci caut mereu mai mult: vreau fotbal! Adică mi-ar plăcea să bată, dar mi-e indiferent dacă nu se întâmplă asta și nici nu plănuiesc să văd toate meciurile tricolorilor.

Asta nu înseamnă că nu am trăit și meciuri de-ale “noastre” cu sufletul la gură. Am plâns la retragerea lui Hagi și la meciul pe plajă cu Danemarca. Diferența dintre vremurile ălea și prezent este că acum nu mai avem echipă.

Echipele de club sunt conduse jenant de niște oameni de afaceri care au sufletul oriunde numai nu alături de fotbal. Treaba asta se vede în constanța și consecvența cu care ne prezentăm în cupele europene, în loturile de juniori și în calitatea jucătorilor pe care îi dăm către export. Toate astea cu un impact direct în componența și rezultatele echipei naționale de fotbal.

Problema nu e la Pițurcă, Iordănescu sau mai știu eu ce antrenor ni-l dorim la cârma echipei, problema e că nu avem de unde alege jucători, nu avem ce introduce în teren.

Și cum îți dai seama că nu ai o echipă națională de fotbal cu care să te mândrești? O să trec mai departe de rezultate și de jocul echipei… și mă uit pe afișul ăsta agățat la Penny, de unde-mi dau seamă că nu cunosc după mutră unul dintre cei mai reprezentativi patru jucători ai lotului (mă gândesc că așa au fost aleși, nu?!).

Păi e normal să trebuiască să caut pe Google ca să aflu cine e tipul de lângă Pantilimon? (aș vrea să ținem cont de faptul că mănânc ceva fotbal așa.. îmi plac Beckham și Mutu, dintre jucătorii activi mă refer).

nationala-romaniei-fotbal-euro-2016

Imagine © www.penny.ro

2 Shares:
2 comments
  1. A nu fi naționalist este o calitate, nu un defect. 😉
    În rest, stai calm, nici eu nu îl știu pe al 2-lea gigel, dar cred că pot juca la fel de bine ca el. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.