Nu știu de voi, dar eu n-am plătit niciodată pentru WhatsApp

WhatsApp anunță săptămâna asta că renunță la ideea subscripției anuale de 1 dolar. Aplicația este oficial gratuită deși eu nu-mi amintesc vreun moment în care să fi plătit pentru ea, chiar dacă o folosesc de câțiva ani deja.

Folosesc WhatsApp de ceva vreme deși sunt departe de a fi un fan al aplicației. E genul de app de care mă folosesc ocazional și pe care îl am în telefon doar pentru că prietenii mei îl au instalat. Să zicem că n-aș avea o problemă să renunț definitiv la el dacă aș fi nevoit să fac asta începând de mâine.

Încă de când l-am instalat știam că e genul de serviciu de chat cu subscripție anuală, cu primul an gratuit, începând ca de la al doilea să fi taxat cu 1 dolar. Deși știu că m-am lovit de câteva ori de mesajul ăla în care îmi aminteau că mai am X zile până să-mi expire perioada de gratuitate, nu rețin să fi plătit pentru a mă folosi în continuare de WhatsApp.

Și n-am făcut nicio șmecherie. Chiar dacă îl folosesc rar, sunt sigur că aș fi plătit subscripția doar pentru a facilita cumva comunicarea cu cei realmente atașați de serviciul lor. Și totuși aici nu a fost cazul. Anul de gratuitate s-a prelungit, și s-a prelungit, și s-a prelungit…

Acum nu e de mirare că au ajuns la concluzia asta dacă toți au plătit ca mine.

E vreunul dintre voi care a plătit pentru WhatsApp? Și dacă nici la tine nu a fost cazul, ai fi plătit dacă aplicația îți cerea asta?

1 Shares:
4 comments
  1. Eu folosesc aplicatia de ceva timp, ca si tine, si chiar eram dispus sa o platesc. 1 Dolar pe an, chiar nu era mare avere, plus ca ma gandeam ca ajut dezvoltatorul sa inbunatateasca aplicatia. Momentan nu am gasit alta aplicatie care sa imi permita atat de multe lucruri si sa fie atat de stabila ca WhatsApp-ul.

    Din punctul meu de vedere merita sa platesti, dar eram hotarat sa fac tranzactia cand imi era blocat accesul la aplicatie.

  2. Nu folosesc prea mult WhatsApp, ci doar vorbesc cu 2-3 oameni acolo atunci când nu sunt pe Facebook. Și pe mine mă amuzase faptul că, inițial când mi-am făcut contul, îmi zicea că am doar un an moca, au trecut vreo 3 iar zilele trecute am primit ceva notificare că e gratis… hai nu mai spune.. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.