Știți vreun număr de telefon în caz de urgentă?

Nu vorbesc de 112. Să zicem că ești într-o situație mai delicată și trebuie să pui mâna pe telefon să-ți anunți iubita, nevasta, un prieten bun, mama, tata, etc. Cum te descurci în cazul în care telefonul tău nu te poate ajuta?

În 2002 am avut primul telefon mobil. Aveam în agendă vreo 3 numere de telefon fix (acasă, muncă la mama și încă un prieten) și 2 numere de mobil (tata și încă un prieten).

Pe toate le știam pe dinafară. O dată că erau puține, apoi că erau cumva și alte vremuri. Tastam de multe ori același număr de telefon pe la prieteni când rămâneam fără credit, de exemplu. În fine, cumva știam multe numere, aia e idee, și cred că era important până la un punct.


Astăzi cred că tot mai mulți au problema mea. Eu nu mai știu niciun număr de telefon.

Văd numărul o dată, îl salvez în telefon și de atunci tot ce-mi rămâne în memorie este (eventual) finalul numărului de telefon al celui care mă apelează. Evident, asta în cazul în care se întâmplă să vorbim des.

Îmi știu numărul de telefon, dar în schimb nu știu niciun altul. Nu pe al Ramonei, nu pe al soră-mii, nimic.


Chestia asta pare lipsită de importanță până la un punct, dar se pot întâmpla chestii care să te pună în dificultate. De la situații minore (rămâi fără baterie și trebuie să dai un telefon acasă să nu se îngrijoreze nimeni) până la chestii nasoale gen: îți dă cineva în cap, ajungi la spital, ajungi la poliție și tu ești fără telefon, baterie etc.

Ok, dacă e ceva nasol nasol, suni la 112 de la orice trecător. Dar cum îți anunți familia? Mă gândesc că poți cere un telefon să te loghezi pe facebook? E hilar, dar e singura chestie la care m-am gândit și care ar funcționa.


Dacă mai sunteți d-ăștia ca mine, vă recomand să vă faceți un bilețel cu două numere importante pe care să-l aveți mereu în portofel. Sau, pur și simplu să le memorați. Nu se știe niciodată.

telefon-de urgenta-numar

1 Shares:
6 comments
  1. Imi stiu pe dinafara toate numerele de telefon ale familiei. Nu stiu, daca la stres, imi “recunosc” si cateva numere ale prietenilor sau poate chiar al curierului. Nu il salvez niciodata, dar cunosc grupuri de 3-4 cifre. 🙂

    1. cred că e importantă și vechimea numărului de telefon pentru care vrei să-l reții. dacă e de mulți ani, sunt șanse mai mari să te fi lovit de el. Oricum, un lucru excelent că știi câteva numere utile.

  2. eu stiu numerele persoanelor importante pentru mine 🙂 oricum, treaba cu biletelul e grozava, ca asa am putut returna un toc cu ochelari si medicamente pe care le gasisem

  3. Nu știu dacă e greșit să suni la 112 să îți anunțe familia că ești într-o situație gravă. Iar dacă e vorba că ți s-a terminat bateria, asta este, se mai întâmplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.