Când te gândești că sunt oameni care nu-și permit o masă caldă pe zi

Exact așa. De câte ori ne gândim la asta? Sunt unele chestii pe care le luăm de bune. Energia electrică, apa caldă curentă sau o masă caldă pe zi par atât de banale încât uităm adesea că nu-s picate din cer.

Nimic pe lumea asta nu e gratuit în afară de aerul pe care-l respirăm. Pentru orice altceva trebuie cheltuit timp și(sau) bani indiferent de locul tău pe planetă.

Evident, problemele noastre cotidiene sunt altele când vine vorba de cum ne cheltuim banii. Zilele trecute mi-am cumpărat încălțări sport pentru că voiam ceva nou, nu pentru că nu mai aveam cu ce mă încălța. Mi-am făcut upgrade la televizor ieri, pe același considerent.

Nu-i rău însă să ne amintim din când în când că alții au probleme reale. Eu de exemplu, din când în când, tot mai arunc un ochi pe Dollar Street. Știi cum te aduce cu picioarele pe pământ? Familia din Burundi care trăiește cu 27 de dolari pe lună este doar un exemplu. Să vedeți cum le arată “casa”. Vă sfătuiesc să aruncați un ochi.


Am văzut însă reacția internetului când a venit vorba de donațiile românilor către reconstrucția Notre Dame. Și poate că netul are dreptate, ar trebui să aruncăm mai des un ochi în ograda noastră, că nu stăm bine deloc.

40% dintre români sunt sub limita sărăciei.

Vorbeam cu colegii și ajunsese cumva discuția la: “eu nu aș mai putea mânca aceeași tocănița de cartofi (adesea fără carne) din copilărie”, cel puțin nu cum eram nevoiți să o facem. Să mâncăm câte 4-7 zile pe săptămână din aceeași oală de mâncare, nu e ceva la care să visăm.

Din păcate nevoia te învață.

Mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile

Să vă spun de o inițiativă faină. Și, evident, cum poți tu ajuta!

Fairy împreună cu Asociația O masă caldă, Fundația Emanuel și Organizația World Vision România vor oferi mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile din toate zonele țării: Maramureș,
Bucovina, Banat – Crișana, Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.  Asociația O masă caldă face asta din 2013 în Cluj, oferind mese la 2-3 lei de persoană. Din 2018 oamenii reușesc să facă asta în fiecare zi pentru cei din Cluj, bineînțeles cu ajutorul voluntarilor și donațiilor.

Ce zice Fairy? Orice produs Fairy cumpărat din magazinele Profi din întreaga țară, înseamnă o donație către Asociația O masă caldă pentru oferirea de mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile din Cluj-Napoca. În plan sunt cel puțin 1500 de mese oferite doar de Fairy.

Băieți, că probabil sunteți mai mulți pe aici pe blog, când vă trimite soția la cumpărături să luați un detergent de vase, băgați în coș un Fairy și așa împușcați doi iepuri dintr-o lovitură (detergent + o masă caldă).

Acum, dacă ai ajuns până aici poate vrei să ajuți cu mai mult de o masă caldă. În cazul ăsta poți dona o sumă de bani direct în contul asociației. Eu am făcut-o deja 🙂 

Vizual-Transilvania-(1)

20 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.