O pizza bună trebuie neapărat să aibă [completați voi]

Cea mai bună pizza o mănânci în Italia. Pizza nu se servește cu sos.  Astea sunt afirmații cumva universal acceptate, doar că gusturile noastre sunt atât de diferite, încât legile ăstea nescrise pot să valoreze fix nimic.

Cum arată pizza ideală pentru tine?

Am mâncat pizza în Italia în mai multe locuri și am decis eu așa că-mi place mai mult pizza noastră. Sunt sigur că varietate există și că m-aș mula pe ceva ok și pe plaiuri italienești, dar experiența de până acum așa spune.

Până la urmă poate că sunt ceva mai român decât mă vedeam. Îmi place pizza pe blat subțire, ca-n Italia, dar cu mai mult de două ingrediente și neapărat cu sos. Aici îi superi tare pe italieni.

Prefer blatul subțire dar crocant. Nu cu margini cât capul și arse, mai degrabă de-o grosime uniformă și felia mai bățoasă, cât să se țină fără să mă ajut de furculiță. Neapărat să am ceva soi de cașcaval pe deasupra și poate ceva chestii picante ca topping.

Cheia succesului oricum este sosul, care dacă nu-i de usturoi, atunci să fie de roșii, ușor picant. Exclus ketchup.


Hai să vedem, în comentarii, o pizza bună trebuie neapărat să aibă…

Între timp, poate dați și un vot aici.

[yop_poll id=”7″]

 

10 Shares:
10 comments
 1. Prefer “Carnivora” ca și ingrediente, blat subțirel ușor crocant… Toping de porumb, sos dulce și sos de usturoi!

 2. Pentru mine cea mai buna pizza trebuie sa aiba maxim 4 ingrediente: blat subtire + sos de rosii, mozzarella, prosciutto crudo si busuioc proaspat. Imi ploua in gura cand ma gandesc! 🙂 Si pentru ca sunt in Asia, am incercat aici pizza asian-style la mega cunoscutul Pizza Hut . Avand in vedere ca nu au in meniu carne de porc conform religiei, si de carne de pui m-am saturat, am ales asa: pizza cu ton, crab, ananas si mozzarella. Am crezut ca o sa fie cea mai nereusita combinatie, dar a fost foarte buna cu un pic de sos de chilli pe deasupra. Ton-ul in combinatie cu dulceata ananasului si iuteala chilli-ului merg perfect si mozzarella a completat savoarea. Am adaugat un ceai de trestie de zahar (la mare cautare) si nu am regretat ca am incercat.

 3. Pizza e una din mâncărurile pe care fiecare l-a adoptat si adaptat asa incat pizza e o mâncare universala, nu italieneasca. Sorry italieni.

  Nu mai știu pe unde am mancat pizza dar BadaBing era 9 lei…

  Eu tot cu blat subțire, poa’ sa aiba marginile mari si crispy daca blatul e bun. Cel mai des mananc margherita sau prosciutto funghi deci da, 2-3 ingrediente.

  Înainte bagam sos (usturoi) dar aici nu se practica sosuri asa ca m-am dezobisnuit si imi place fara, ca simti gustul pizzei care daca e bine facuta nu cere sos. Incet incet o pun alaturi de combinațiile mele “dar de ce ai face asta” : steak+ketchup si vin+apa minerala.

  Cele cu multe cărnuri, carnati etc nu le inteleg. Cele cu multe ingrediente nu ma tentează, ma derutează, de ce sa am sunca si salam si porumb si ciuperci si ardei si rosii si masline si mozarella si parmezan…. 🙂 intelegi ce vreau sa zic, prea multe gusturi.

  Si in final…
  Pentru ananas nu am cuvinte.

 4. Daca are ardei iute si un pinc de mozzarela, nu mai conteaza restul.

  Si clar, sosul de usturoi de la HOT, best!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.