Pași în organizarea vacanței: transferul de la aeroport și alte detalii utile

Dacă în articolele trecute am spus cum e cu biletele de avion și cu cazarea, în articolul de azi voi vorbi puțin despre transferul la și de la aeroport și celelalte detalii de care mai am grijă înainte de vacanța efectivă.

În principiu atunci când rezervi o vacanță printr-o agenție de turism ai rezolvat: transport, cazare și transferul de la aeroport la cazare și invers. Pentru că aici vorbim de organizarea vacanței pe cont propriu, să vă zic cum fac eu.

Transferul aeroport – hotel

Important este transferul de la aeroportul de destinație la hotel, dar asta nu înseamnă că neglijez transferul de acasă până la Otopeni. Pentru că n-am mașină trebuie să rezolv și partea asta.

De la Brașov la aeroport sunt mai multe alternative: tren, microbuz, MementoBus, firme de transfer specializate sau Uber/taxi. La început mă ducea un prieten de câte ori aveam nevoie. Cum nu mai este cazul, am ales o firmă specializată în transferul spre și de la aeroport.

Mergem de fiecare dată cu M&M Express. Nu-s cel mai ieftini, dar îmi par cei mai profesioniști. Serviciul costă 80 de lei de om pe o bucată de drum și te iau de la scara blocului și te întorc la scara blocului. Cu bazaj cu tot, cu mașini noi dotate cu wireles și șoferi civilizați.


De la aeroportul de destinație până la hotel/airbnb citesc puțin pe internet să înțeleg cum funcționează lucrurile acolo. De obicei o simplă căutare pe Google de genul “how to get from dubai airport to city center” e mai mult decât suficient. Sunt zeci de site-uri și bloguri care te îndrumă întocmai.

Am mers cu trenul de la aeroport până în centrul Barcelonei sau cu autobuzul până la poalele Turnului Eiffel în Paris.

Nu ne-am încurcat niciodată și detaliile de pe internet au fost mai mult decât suficiente. Nu aveți de ce să vă faceți griji.

Obiective turistice și aplicații pe telefon

E foarte util să știi ce să vizitezi, când e cel mai bine să ajungi și de unde să-ți iei bilete pentru obiectivele tale.

Înainte citeam totul de pe forumul softpedia. Acolo sunt informații cât pentru două vieți. Ceea ce ar putea părea o chestie foarte tare, s-a dovedit în timp a fi defapt super obositor și time consuming, pentru că trebuia să iau cumva din scoarță în scoarță forumul ca să-mi strâng toate informațiile de care aveam nevoie.

Așa că am schimbat foaia și-acum citesc totul pe Tripadvisor și pe aplicația Google Trips. Informațiile esențiale sunt acolo, cu foarte multe faze faine pe care le găsești altfel doar căutând specific chestii pe internet.

Recomand cu căldură să citiți articolul meu detaliat despre aplicațiile de telefon ce le folosesc în orice călătorie.

Internet pe telefon în vacanță?

Aici fiecare cu stilul lui. Am fost în vacanță și cu și fără internet, dar am preferat mereu să am o conexiune de net activă.

Sunt activ pe Facebook și Instagram, mai citesc o știre din când în când, dar astea parcă n-ar fi atât de urgente cum consider important să pot consulta o hartă în orice moment. Ok, și dacă Google Maps mai nou poate fi salvat din timp și folosit offline, Foursquare care-mi spune unde să mănânc încă nu știe asta.

Și tot așa. Experiența mi-a spus că netul este util, și dacă știi să-l folosești cu măsură, poate să te ajute în vacanță mai mult decât să te încurce. Acum și cu roamingul scos pe UE, mai mare dragul să mergi pe Champs-Élysées cu netul pornit.


Vorbim zilele viitoare puțin despre buget și așa închei o serie simpatică despre modul în care eu îmi organizez vacanțele.

Ca de fiecare dată, dacă am fost de ajutor, like și share.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.