O părere, suma potrivita pentru Secret Santa?

Mai sunt două zile până la Crăciun și lucrurile încep să se agite pe străzi, în magazin și prin gospodăriile românilor ocupați cu ultimele pregătiri pentru prea frumoasa sărbătoare. La muncă, în același timp tinde să se așeze o oarecare liniște peste aceste ultime zile de trudă ale lui 2015. Noi am împodobit bradul cu echipa și urăm de bine clienților și colegilor, alții mai norocoși au dansat și s-au distrat la petrecerea organizată de firmă de Crăciun (ne facem noi mari!).

Îmi place agitația din magazine ce se formează o dată cu apropierea sărbătorilor de iarnă și mă distrează cum fiecare din noi mimează perioada asta că este un om mai bun, născut cu dărnicia în sânge. Unul dintre ăia care se chinuie să facă față cu brio spiritului Crăciunului sunt eu. Recunosc mai cu jumătate de gură că nu îmi face o deosebită plăcere să fac cadouri așa cum nu sunt fascinat de ideea de a primi cadouri, dar fac eforturi să mă adaptez omenirii. Interesant e că de multe ori îmi iese.

[alert type=”success” close=”true”]Mi-aș dori de Crăciun o consolă de la Microsoft. eMAG dacă mă auzi, să fie One te rog 🙂 [/alert]

La muncă ne ținem de Secret Santa de câțiva ani buni. Nu știu dacă se face prin toate firmele dar este un obicei pe care noi l-am îmbrățișat cu mare drag încă de la început. Tot timpul am spus că este mai puțin importantă valoarea cadoului, dar în schimb mi se pare foarte tare momentul desfacerii cadourilor. Momentul ăla în care toată lumea își caută mai voinicește sau mai timid cadoul de sub brad și aruncă necontrolat zâmbete o dată ce cadoul se dezvăluie.

Acum doi ani țin minte că am primit o spumă de ras. M-am distrat corespunzător cu colegii mei de atunci pentru că eram cu toții conștienți că eu nu mă mai bărbieream de ceva ani deja. Cadoul e cadou! Anul ăsta repetăm figura și sunt curios cum decurg lucrurile. Bugetul a fost mic dar, cum gestul contează, rămâne să-mi accept cadoul oricare ar fi el (îmi permiteți totuși să sper la altceva decât o spumă de ras?! 🙂 )

Noi am setat suma de Secret Santa la 25 de lei deși cred că mai potrivit era un 50 de lei, și asta nu pentru că ar fi făcut cadoul mai important, dar ar fi lărgit puțin plaja de alegere a cadourilor. În 25 de lei trebuie să ai inventivitate să ieși raionul de căni sau mănuși. Din ce-am mai auzit printre prieteni, pe la ei suma variază între 20 de lei și 100 de lei.

La tine la muncă “cât a mers darul”? Tu ce suma crezi că e mai potrivită pentru un astfel de eveniment?

1 Shares:
5 comments
  1. Eu zic ca 25-50 e mai mult decât suficient. Găsești mai multe lucruri în banii ăia. O sumă prea mare duce la certuri aiurea, mai ales când se primesc cadouri inutile.

  2. La mine a fost în jurul sumei de 30 de lei. E primul an în care lucrez, deci se organizează asta la locul de muncă și e al doilea cadou drăguț pe care l-am primit de Secret Santa în 6 ani. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.