Pasajul ăsta e așa de mizerabil că au plecat și cerșetorii

Vremuri demult trecute cele în care prin pasajele subterane din Centru Civic se înghesuiau cerșetorii pentru un loc ferit de vânt pe scara de acces. Toate pasajele din centrul “business” al Brașovului sunt pustii chiar și după-amiază când oamenii ies din sediile de birouri din zonă.

Nu știu de voi dar eu am trecut pe la șase și jumătate pe acolo și peisajul era de-a dreptul dezolant (vezi pozele de mai jos), aproape că mi-a fost teamă să traversez. Înainte erau niște magazine comuniste care mai funcționau cât de cât, niște oameni de pază sau cerșetori care mai animau atmosfera.

Totul a dispărut parcă pe nesimțite. Au rămas în urmă obloanele trase peste vechile magazine și un miros de mucegai care te urmărește câteva secunde bune după ce ai părăsit gura din subteran. Nu știu care e ideea, doar până la urmă ar fi cam unica soluție de a traversa străzile celui care s-ar fi dorit a fi centrul business al orașului.

Așteptăm construcția noului mall ca să renască acele pasaje? Poate cu ocazia asta se gândește cineva să curețe toată mizeria din mijlocul orașului, acolo din subteran.

2016-02-29 18.45 2016-02-29 18.45.10 2016-02-29 18.45.06

16 Shares:
4 comments
  1. Înseamnă că nu știi cum arăta pasajul subteran de la gară în 1998 când practic îți era frică să-l traversezi (după pasaj urma parcul complet lipsit de lumină și de-a dreptul mizerabil) și la propriu, și la figurat. Era plin de cerșetori, boschetari, excremente umane și tot ce nu-ți poți imagina.

    Pasajul de la Hidromecanica e doar abandonat din punct de vedere comercial și din cauza lucrărilor de la suprafață făcute în bătaie de joc sunt infiltrații, de unde și igrasia și mirosul de mucegai.

    1. cu siguranță nu am trecut pentru că nu eram în Brașov dar nu cred ca ar trebui să avem ca reper perioada aia.

  2. Avem si noi in Constanta….printre boschetari e o vorba,unde stau aia cu SIDA numai trece nimeni….e posibil sa fie asta si in cazul pasajului din articol!?

    1. nu cred ca poate fi cazul aici, până la urmă gara și autogările sunt pline de boschetari și n-ai decât să treci. pur și simplu e o zonă moartă care se dezintegrează. Motivul… habar n-am 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.