Ia-ți o pereche bună de ghete chiar dacă nu joci fotbal de performanță

Joc fotbal de mic. De plăcere. Tata credea că am înclinații și mi-a oferit șansa să merg în Scornicești la un club pentru antrenament, dar copil încăpățânat fiind, am refuzat. Acum nu știu dacă să-mi pară rău, talentul nu era oricum de partea mea, deși sunt sigur că m-ar fi ajutat puțin la fizic.

Acum joc măcar o dată pe săptămână cu niște prieteni. Nivelul e mai puțin important. Mișcarea face toți banii! Stau cel puțin zece ore în fața calculatorului așa că una-două ore de sport pe săptămână sunt vitale.

Ziceam de încălțări? Dacă în copilărie jucam cu adidașii vechi pe care nu-i mai luam la școală, acum îmi place să joc cu ceva de calitate. E drept, nu-i ușor să accepți că trebuie să scoți din buzunar câteva sute de lei pentru niște încălțări doar ca să lovești ocazional o minge.

Dar zic așa, trei motive pentru care merită să treci la ceva de calitate:

1. Rezistentă

În facultate îmi cumpăram chestii chinezești din piață. Cred că erau 35-50 de lei și mă țineau 2 luni. Faceți un calcul la nivel de an și o să vedeți că nu ieșiți ok.

2. Ușoare și comode

Primele Mercuriale le-am luat în 2011. Era cu totul altceva față de încălțările cu care eram obișnuit. Mult mai ușoare și mai mulate pe picior. M-au ținut 4 ani.

Problema cu Wink-urile, încălțările “bune” din bazar, e că făceam adesea bășici în talpă, d-alea pline cu lichid de care scăpam destul de greu. Ca să nu mai zic că unele se spărgeau și usturau ca naiba.

3. Design plăcut

Nu sunt neapărat multe modele din care să alegi dar ai multe culori. Nike are culori turbate. Adidas și Puma par puțin mai liniștiți dar tot găsești greu un negru simplu. Dacă vrei ceva mai clasic poți alege Umbro sau Lotto și, probabil, la un preț mai bun.

Mie îmi plac mai colorate!

Passion #nofilter #football #nike #mercurial

A photo posted by Alex Pircalaboiu | r i v i (@rivionze) on

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.