Planuri de vacanță. Vizităm două țări noi anul ăsta

Cred că anul ăsta am ales să facem prima vacanță puțin cam târziu. Nu de alta dar visez la o pauză serioasă de prin ianuarie. În orice caz, planul de a vizita (cel puțin) două țări noi anul ăsta este aproape de start. În ordinea numerelor de pe tricou, avem Amsterdam în mai și Portugalia, Algarve în iulie.

În ultima vreme am făcut ce am făcut și am tot revizitat țări. Locuri diferite, vacanțe frumoase, dar am zis sunt atât de multe locuri faine aproape aici, în Europa, că trebuie ca 2019 să fie neapărat despre țări noi. Olanda și Portugalia ar trebui să ne aducă numărătoarea la nouă.

Amsterdam, 4 zile

Am ales greu. Am șovăit mult între Amsterdam, Copenhaga și Stockholm dar am rămas cu olandezii.

Sper să prindem zile fără ploaie, asta e tot ce-mi doresc. Mi-am luat pelerină pentru orice eventualitate. Planuri serioase de vizitat nu am ca să fiu sincer. Vreau un city break relaxant, care să fie mai mult despre plimbare pe canale și printre canale, poze și cafele. Nimic mai mult.

Vom sta undeva lângă Amsterdam, prin Airbnb, pentru că prețurile cazărilor din oraș ne-au depășit “așteptările financiare”.

Portugalia, Algarve, 10 zile

Portugalia a fost decizia ușoară de anul ăsta. Ne dorim să atingem zona lor faimoasă de plaje încă din 2016. Din cauza biletelor de avion scumpe, atunci am ales Nice.

Am luat zborul spre Lisabona, unde vom și sta două zile să vedem orașul. De acolo, cu trenul, vom poposi în Lagos unde vom încerca, pentru restul vacanței, să vânăm cât mai multe plaje cu putință. Ce-am văzut în zonă, este cel puțin minunat. Mă atrage ideea de ocean (chiar dacă înțeleg că apa e rece chiar și în plină vară) și plajele alea portocalii, aride, cu munți/stânci care practic se prăbușesc în mare. Dați un search pe google dacă v-am stârnit curiozitatea.

Abia aștept să mănânc niște paste cu fructe de mare în țara lui Cristiano Ronaldo 🙂


Voi cum stați cu planurile de vacanță pe anul ăsta? Poate îmi dați o idee bună pentru la anul. Altfel, dacă ați fost în una din destinațiile de mai sus, chiar mi-ar plăcea să știu impresiile voastre. Sfaturi. Ce ați mâncat bun? Unde?

Lăsați un comentariu mai jos.

1 Shares:
5 comments
  1. Acum pentru iulie am zis ca mergem in Malta, ca mai apoi sa dam o Barcelona si apoi Palma de Mallorca. Mai tarziu, nu stiu… vom vedea. 🙂

    1. tu taci, ca starnesti in mine o invidie, d-aia romaneasca :))

      Lasand gluma la o parte, de Malta n-am auzit multe de bine, in rest Barcelona e superba (vazuta de 3 ori deja) si Palma probabil faina, o destinatie obisnuita cu turistii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.