Suntem în 2017 și plătim întreținerea ca-n anii ’70

Nu trăiam prin anii ’70 dar sunt sigur că registre și chitanțiere erau și pe atunci. Să fi trecut “decât” vreo 40 de ani de atunci și eu trebuie să plătesc întreținerea exact în același stil, pentru că Asociația încă trăiește în epoca aia.

Am frecvent facturi din urmă la Asociație din cauza modului în care se face plata. Ori nu ajung la timp, ori nu mă agit suficient să ajung la timp. Pentru că nu mi-e comod!!!


Suntem parte a unei Asociații mici ce întreține o mână de blocuri. Fiind puțini, nu se justifică să pui un om la dispoziție non stop pentru încasarea facturilor. Așa că încasarea banilor pentru apă și gunoi se poate face în doar două zile pe lună, două ore pe zi.

Zilele de plată sunt anunțate la afișarea dărilor. Casieria este deschisă între 16:30 și 18:30, perioadă când teoretic sunt la muncă.

Există vreo modalitate să fac plata altfel decât să stau la coadă cu toții vecinii din bloc în fix orele ălea, din fix zilele ălea?

Bineînțeles că nu.

Și acum stau să mă gândesc, care e faza de nu putem progresa aici? E incredibil ca în 2017 să notăm în registru și să scriem chitanțe de mână. Fără factură emisă, chitanță sau plată electronică.


Înțeleg că situația este fix la fel în toată țara. Nu-i minunat?! (ar fi frumos să aflu că există și alte practici). Altfel, în Europa tot așa o fi, întreținerea o plătești la vecina de la blocul 1, scara B?

plata-intretinere-2017

1 Shares:
13 comments
  1. Exact la asta ma gandeam si eu zilele trecute. Eu nu sunt la zi tocmai pentru ca n-am chef sa stau sa dau ochii cu oamenii aia. Prefer sa ii vad o data la 3 luni si sa dau gramada.

    1. :)) mai e măcar unu care mă înțelege. apropo. chestia asta e ca urcatul în autobuz. dimineața e cel mai trist lucru pe care poți să-l faci. plin de moși și oameni posomorâti care merg spre muncă. Totul gri.

      1. te asteptam sa ne fii vecin de bloc 🙂 plata online, program de 2 ori pe saptamana de la 18.30 la 20.30

  2. Te inteleg, aseara am facut acelasi lucru.. am ajuns (pe fuga) de la munca, la 6 fara 5 la asociatie. Platit pe 3 luni, sarumana, la revedere. Partea buna e ca nu era coada, ca era aproape de inchidere 🙂
    Cum vad eu lucrurile: alternative sunt (vezi https://www.e-bloc.ro/ sau cateva alte tentative izolate de programele la asociatii) INSA problema vine de la faptul ca majoritatea care sunt in zona asta de activitate sunt persoane care nu au cunostinte de “operare pe calculator” sau “tehnologii moderne” asa ca evita (a se citi refuza) folosirea lor.. Intr-o mica masura ii inteleg.
    Si ca sa fim sinceri pana la capat, vina e si a noastra ( a se citi persoanelor tinere) pentru ca nu ne implicam si in treburile astea efectiv.. n-am auzit de un presedinte de asociatie sub 40-45 de ani..

    1. Vina noastră, probabil. Acum, sincer, nu prea mă văd făcând propagandă printre vecinii vârstnici. Poate situația sta altfel în blocurile noi, toți tineri.

      ps: nu pot deschide e-bloc.ro, îmi cere user și pass.

      1. Stiu, si eu gandesc la fel..
        Pt e-bloc ala vezi ca in dreapta jos ai un meniu cu conturi demo:

        utilizator: proprietar parolă: 1234 (acces la apartamentul lui; vede doar lunile închise)
        utilizator: presedinte parolă: 1234 (utilizator global + acces la apartamentul lui; vede şi luna în lucru)
        utilizator: administrator parolă: 1234 (utilizator global; vede şi luna în lucru)
        utilizator: cenzor parolă: 1234 (utilizator global; vede şi luna în lucru)
        utilizator: casier parolă: 1234 (poate doar să adauge chitanţe)

        Cheers!

  3. La mine tot de doua ori pe luna se plateste, dar nu stii data. O afiseaza cu o zi, doua in urma si mereu ma prinde la serviciu. Asa ca ma duc la el, la administrator la usa, ii dau banii nevestei lui ( n.are 60, ci 38:))) si chitanta o gasesc peste 2_3 zile in cutia postala. Modalitate de plata mai simpla ca online, zic:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.