Posibile Oscaruri. Filme de văzut la cinema perioada următoare

Suntem deja în mijlocul toamnei şi oricât de tare mi-ar displăcea faptul că am lăsat vara în urmă, recunosc că perioada asta îmi place. Asta pentru că e vremea filmelor bune de la Hollywood. Drame sănătoase, filme grele, actori mari. În plus, afară e urat aşa că ne putem adăposti liniştiţi în sălile de cinema până prin primăvară.

Am făcut un mic research şi am ales câteva filme care nu cred că ar trebui ratate perioada următoare. Sunt filme care cred că vor avea un cuvânt puternic de spus la gala Oscar din februarie.

Le-am ales pe cele care mi-au atras mie atenţia, dar nu ar strica să mă ajutaţi cu nişte propuneri dacă am sărit peste ceva notabil.

Filme bune pe final de 2015

Spotlight – după o poveste reală. O poveste cu o echipă de jurnalişti care dezvăluie ceva abuzuri sexuale unde sunt implicaţi preoţi catolici. În film îl avem pe Mark Ruffalo care îmi place mult dar şi pe Michael Keaton care revine în prim plan după succesul de anul trecut cu Birdman.

Steve Jobs – din nou despre Steve după ce filmul din 2013 s-a dovedit o nereuşită. Acum e făcut de Boyle cu Michael Fassbender în rol principal şi după biografia scrisă de Isaacson. Se spune că e singura care contează.

Bridge of Spies – tot după fapte reale. O dramă istorică cu Tom Hanks care îmi place teribil. E despre un avocat trimis de CIA să negocieze eliberarea unui pilot american capturat de sovietici.

The Revenant – marchează revenirea lui DiCaprio după un an de pauză. E primul film după The Wolf of Wall Street (2013) şi-l aştept cu toată nerăbdarea. După fapte reale cu o poveste ce se petrece prin anii 1820 în Munţii Stâncoşi. Fetelor, joacă şi Tom Hardy!

Joy – David O. Russell cred că îi cunoaşte doar pe Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, pentru că e deja al treilea film la rând cu cei doi după Silver Linings Playbook (2012) şi American Hustle (2013). O poveste de familie a unei casnice ale cărei invenţii o fac faimoasă. Sau ceva de genul.

The Hateful Eight – Filmul cu numărul opt pentru Quentin Tarantino. Sunt sigur că se va mula pe stilul lui arhicunoscut: mult sânge, scene de tortură presărate cu mici glumiţe în scene lungi de dialog bine scris. Un western cu Channing Tatum pe care nu l-am depistat în trailer deşi l-am reluat de vreo trei ori.

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Black Mass – film cu mafie, promiţător. Curiozitatea mea rămâne Johnny Depp pe care încă sper să-l văd într-un film cu adevărat bun.

Dacă ar fi să alegi unul dintre ele, care ar fi acela şi de ce?

15 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.